16.3.2010

NOLLAKENTÄT

Ote Solaran tyrskyraportista  Maaliskuu 2010
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine
 
 
Koska monet ihmiset kokevat tällä hetkellä sisäisiä ja ulkoisia nolla-alueita, tuntuu helpottavalta ymmärtää, mitä oikeastaan on tekeillä. Tässä kuussa teemme jotain erilaista ja laitamme vapaasti saataville koko nollakenttäkappaleen maaliskuun tyrskyraportista.
 


NOLLAKENTÄN NAVIGOIMISTA

Nollakenttä syntyy, silloin kun energiat yhtäkkiä romahtavat - vanhat mallit pirstoutuvat ja vanhat rakenteet murskautuvat täysin myriadeiksi sirpaleiksi, joita ei voi saada takaisin entiselleen.

Loppuunsaattamisajat tuovat aina puhdistuksia syvältä ja massiivista uudelleenmallintamista. Tämän tietäen meidän ei pitäisi olla yllättyneitä siitä, että paljon nollakenttiä syntyy tänä aikana. Nollakentät ovat järkyttäviä tilanteita, jotka tapahtuvat aina varoittamatta, silloin kun vähiten odotamme niitä. Aktivoituu näkymätön laukaisin, mikä yhtäkkiä romuttaa kaiken ympärillämme ja joskus sisällämme ja lähettää shokkiaaltoja moniin suuntiin.
 
Nollakentät hajottavat peruuttamattomasti vakiintuneita malleja, juurtuneita uskomusjärjestelmiä ja peruskäyttäytymismalleja. Vanhat rakenteet - sekä fyysiset että ei-fyysiset - voivat hajota hetkessä. Sisäinen tai ulkoinen maisemamme muuttuu dramaattisesti. Moniin näistä asioista olemme tiukasti samaistuneet, sillä ne ovat määritelleet maailmamme ja sen, kuka olemme. Ne ovat olleet maailmamme rakennuspalikoita - niitä jotka pitivät meidät lukittuna kaksinaisuuden maailmaan. Näihin sisältyvät ne vanhat roolit, joiden tunsimme määrittelevän meidät - työ mitä teemme, fyysinen elinympäristömme sekä arkitoimiemme ja sosiaalisen vuorovaikutuksemme normaalimallit.


Aina kun nollakenttä syntyy, vanhat olemistapamme pirstoutuvat niin täysin, ettei niitä voi enää saada entiselleen. Se on kuin hienon lasipatsaan putoamista betonilattialle - se rikkoutuu myriadeiksi sirpaleiksi, joita on aivan mahdotonta liimata enää yhteen. Myöskään nollattuja elementtejä emme voi laittaa takaisin vanhalle paikalleen. Pelkkä nollautumisvoima puhdistaa usein vanhat mallit kokonaan henkilökohtaisesta tai planetaarisesta matriisista. Jotkut asiat on nollattava, sillä ne ovat liian piintyneitä poistettavaksi toisin keinoin ja se on ainoa tapa poistaa ne kokonaan.

Nollakenttien kokeminen on aina tuskallista, koska ne ravistelevat meitä olemuksemme ytimeen saakka, mutta ne ovat myös supertehokkaita pirstomaan peruuttamattomasti vanhat mallimme hetkessä. Tätä tapahtuu tällä hetkellä massiivisesti. Sitä tapahtuu sekä henkilökohtaisilla sisäisillä tasoilla että laajemmin ulkoisilla tasoilla, mikä vaikuttaa valtavaan ihmismäärään.
 
Nollakentät palvelevat kuitenkin tärkeää tarkoitusta.
Ne eivät ainoastaan pirsto vanhoja malleja ja syvennä myötätuntoamme, vaan ne myös luovat mitä hedelmällisimmän maaperän uuden syntymiselle. Hajottamalla vanhan ne luovat avoimen tilan, jotta voimme laajentaa uskomusjärjestelmiämme sallimaan täysin uusien, "kartoittamattomien" elementtien tulemisen. Aivan kuin veneen joka on ahtautunut hiekkasärkkään, nollakenttä tönäisee meidät vapaaksi jumiutuneesta tilanteesta. Esim. jos olemme jumissa jossain rajoittavassa uskomuksessa, mikä tekee meistä onnettoman, niin nollakenttä voi täräyttää meidät vapaaksi.
 

Ei kommentteja: