25.3.2010

KYSYMYKSIÄ MESTAREILLE

Henkimaailman mestareita kanavoinut Toni Ann Winninger 3. - 17.3.2010
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine




Kysymys:
Mestarit, minulla on "kiinnittyjä", mistä en pysty pääsemään eroon. Olen kokeillut muutamia parantajia turhaan. Olen myös huolissani, etten pysty näkemään entistä elämääni. Olen käynyt useilla terapeuteilla, mutta mikään ei toimi.
-Louise, Singapore


Vastaus:
Annat elämäsi hallinnan liikaa muille sen sijaan, että luottaisit omiin kykyihisi. Kiinnittyjäsi ei ole negatiivinen, vaan utelias olento. Se ottaa paljon voimiasi, koska se on niin utelias kokemaan maallisen kehon ja haluaa ymmärtää tunteita, että se yhdistyy sinun tunteisiisi. Tämä olento on maisemissa, koska annoit sille luvan oleskella kanssasi. Tämä tapahtui, kun mainitsit, että sinulla oli tarve kyetä auttamaan muita sen ymmärtämisessä, mistä tässä elämässä on kyse - tunsit, että tämä auttaisi sinua.




Pystyt vapautumaan tästä kiinnittyjästä perumalla sen luvan olla kanssasi. Voit tehdä tämän itse tai jonkin parantajan tai hypnoterapeutin avulla. Kummassakin tapauksessa tarvitaan pääsy korkeampaan itseesi alitajunnassa, jotta ydinolemuksesi voi puhua tuolle olennolle, kiittää sitä kokemuksesta, minkä se on antanut sinulle, ja lähettää sen matkoihinsa.




Yksi syy siihen, ettet ole kyennyt menemään menneeseen elämään, on tämä kiinnittyjä. Se tietää, että hypnoosi vie sinut tiedostamattomaan korkeampaan itseesi ja se pelkää, että kun olet siellä, käsket sen jatkamaan eteenpäin. Se laittaa päähäsi ajatuksia - tästä kyvyttömyydestä mennä riittävän syvälle tietoisesta ajattelusta saavuttaaksesi alitajunnan - ja näet tämän rajoituksena eteenpäin siirtymiselle. Tiedä, että sinulla on kyky olla yhteydessä itsesi kanssa, ja sitten tee se!



Kysymys:
Mestarit, haluan ymmärtää enemmän hengestäni ja sielustani. Mikä niiden välinen ero on? Jos henkemme kehittyy, miten se vaikuttaa sieluumme? Mihin henkemme kehittyy?
Jos sielumme on muuttumaton, kuten sanotte, niin kypsyykö se kuin viini tai juusto? (Tässä olisi minusta enemmän järkeä.)
 -Dave, Yhdistynyt kuningaskunta



Vastaus:
Tämä on ensisijaisesti semantiikkaa. Kielen eri nyanssit ja tiettyjen sanojen yleiset tulkinnat ovat hyvin hämmentäviä. Kaikkia käytännön tarkoituksia varten henki ja sielu ovat yksi ja sama asia. Aina kun toinen kokee jotain, toinen jakaa sen hyödyt.




Jos haluat mennä yksityiskohtiin, niin sielu on termi, joka on alettu liittää kunkin olennon olemukseen, Lähde-energiaan ja joka määrittelee lähteen yksilöllisen osan. Henki on termi, joka on yhdistetty sielun ihmistietoisuuteen. Sielu on tiedostamaton tila tai kaikkien niiden kokemusten säilytyspaikka, jotka ovat tapahtuneet tämän inkarnaation tietoisuuden ulkopuolella.




Mitä siis tapahtuu näille määritelmille, kun sielu lähtee kehosta? Jos ihminen menee Kotiin, tietoisuus on yksi ja sama - sielu ja henki. Jos ihmisellä on vaikeuksia päästä Kotiin, henki jää irti sielun tietämyksestä ja vaeltelee yrittäen ottaa yhteyttä ihmisiin ja toisiin henkiin määritelläkseen, mitä sille on tapahtunut. Kotona tietoisuus yhdistää ne.



Kysymys:
Mestarit, uskon, että ajatuksemme luovat todellisuutemme. Kuitenkin uskon myös, että tulemme elämiin oppiaksemme tiettyjä oppitunteja. Yritän sovittaa nämä kaksi uskomusta, koska ne liittyvät nykytilanteeseeni. Olen hyvin ujo, mikä on aiheuttanut minulle suurta tuskaa koko elämäni ajan. Noin 15 vuotta sitten aloitin henkisen etsintäni ja olin kovin toiveikas, että voisin muuttaa tämän käyttäytymismallin käyttäen universaaleja lakeja. Tein myös erään valtavan liikkeen, koska tunsin voivani "kukista" minkä tahansa seuraamalla näitä periaatteita. Tunnen oloni kurjaksi! Minulle on ollut äärimmäisen vaikeaa ystävystyä ja tunnen olevani täysin eristettynä. Perhe jonka ajattelin auttavan minua, ei ole tehnyt sitä. Kun katson taaksepäin, niin mitä oikein ajattelin tuntien persoonani?? Voitteko auttaa minua laittamaan tämän kaiken oikeaan perspektiiviin? Voinko muuttaa tämän persoonallisuuspiirteen ja jos voin, niin miten?
 -Adrian, USA



Vastaus:
Yhteinen tekijä näissä kummassakin periaatteessa on vapaa valinta. Ennen tulemista maan päälle valitsit oppitunnit, jotka halusit kokea. Perheesi ja kasvatuksesi määrittelivät sitten sinulle maailman kylvämällä uskomusjärjestelmiä, jotka kontrolloivat tapaasi elää. Jotkut näistä asioista olivat yhteiskunnan ja maalaisjärjen käyttäytymissääntöjä, mutta toiset olivat sitä, miten he ajattelivat, että sinun pitäisi määritellä itsesi. Tähän sisältyi, mitä ajattelit itsestäsi ja miten olit vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa. Elämänoppituntisi tulivat tässä kohtaa peliin mukaan, koska ne vaikuttivat siihen voimaan, millä eri asiat vaikuttivat kykyysi muuttaa välittömästi omaa tunnettasi vapaan valintasi avulla - se mitä kutsut todellisuutesi luomiseksi.




Tärkein ongelmasi on ollut se tapa, jolla olet lähestynyt todellisuutesi luomista. Esimerkki tästä on termisi "toiveikas", mikä osoittaa, että vaikka hyväksyt sinulla olevan luomiskyvyn, uskot, että mahdollisesti pystyt tekemään sen, muttet tiedä sitä varmasti. Olet antanut itsellesi tekosyyn olla luomatta sitä, mitä haluat.




Alkuperäinen uskomusjärjestelmäsi kertoi sinulle, että olet jotain vähemmän kuin muut ihmiset, et ole yhtä hyvä kuin he. Tämä sai aikaan itsearvostuksen ja itseluottamuksen puutteen, mikä teki sinusta ujon persoonan, koska tämä esti sen, ettei sinun tarvinnut olla tekemisissä ihmisten kanssa. Ajatellen itseäsi "hylkytavaraksi", olet tuntenut olevasi epätasa-arvoinen muiden kanssa ja siksi epäonnistunut. Yksi oppituntisi tässä elämässä oli löytää se sisäinen vahvuus, joka kaikilla sieluilla on, ja luoda tuolla voimalla muita tapahtumia, joita tarvitset kasvaaksesi - rakastaaksesi sitä, kuka olet, ja saadaksesi luottamusta kykyysi luoda tuo täydellinen maailma. Se ei ole liian myöhäistä. Yhdisty sisäiseen voimaan ja täysin rakastaen itseäsi ja sitä matkaa, jolla olet, tiedä, että voit "kukistaa" kaiken. Se riippuu sinusta - kukaan ei voi tehdä sitä puolestasi.




Kysymys:
Mestarit, minulla on ystävä, Simon, ja olemme hyvin läheisiä. Kulunut vuosi on ollut meille kivinen paikka. Kamppailen joka kerta yrittäessäni lähteä pois suhteesta. Hänkään ei näytä pystyvän lähtemään. Ongelmana on, että meillä ei ole enää hauskaa ja riitaannumme jatkuvasti. En voi sille mitään, että tunnen meidän olevan jotenkin yhteydessä syvemmällä tasolla. Onko meidän tarkoitus olla yhdessä jollain tapaa vai onko tullut aika kokonaan erota?
-Andrea, Yhdistynyt kuningaskunta



Vastaus:
Sinä ja Simon olette samasta sieluryhmästä. Olette inkarnoituneet monta kerta yhdessä auttamaan toisianne tiettyjen oppituntien ymmärtämisessä. Tässä elämässä teidän oli tarkoitus auttaa toisianne näkemään, miten avaudutaan jollekin, ja tuntemaan, millainen jakava suhde on. Olette täyttäneet tuon tarkoituksen - vain ajattele taaksepäin niitä intensiivisimpiä kohtaamisia, jotka olette jakaneet.




Kun olette päässeet oppituntinne ymmärtämispisteeseen, teillä ei ole mitään muuta opetettavana toisillenne, joten voitte lähteä pysyvästi pois suhteesta. Olitte suunnitelleet pienen välisoiton, ette elämän mittaista kohtaamista. Olette kumpikin aistineet, että oli aika löytää toinen ja soveltaa sitä, mikä on herätetty, mutta tuo vanha tuttuus raahaa teitä jatkuvasti yhteen - aivan kuin vanhat ja kuluneet aamutossut, joita ette pysty heittämään pois. Uusi ja tuntematon on pelottavampaa.




Suhteenne on muuttunut nyt, kun olette saaneet tehtävänne suoritettua toistenne kanssa. Olette edelleen sielunkumppaneita, joten tunnette toistenne seuran mukavaksi. Riippuu vapaasta valinnastanne, mitä teette tästä eteenpäin. Voitte erota täysin, jottei ole mitään aiempien tekojen houkutusta, voitte pystyä uskottuina tai voitte pysyä ystävinä - valinta on teidän.



Kysymys:
Mestarit, onko kundaliini-energia vaarallista? Mitä pitäisi tehdä, jos joku luulee saaneensa tämän joogaharjoituksen jälkeen (kihelmöinnin tunnetta käsissä, jalkaterissä ja päässä sekä lämmön tunnetta jalkaterissä ja joskus nopeaa sydämensykettä)?
 -Erika, Ruotsi




Vastaus:
Kundaliini tai kundaliini-energia on elämänvoimaenergiaa, suoraan yhteydessä ydinolemukseenne ja siksi Lähteen ykseyteen. Tähän energiaan yhdistyminen on mystikkojen ja mestaruutta tavoittelevien elämänmittainen unelma. Nimi tulee sanskritin sanasta, joka merkitsee "kiekolle asettunutta" ja joskus se käännetään käärmeeksi. Tämä viittaa siihen tosiasiaan, että se pysyy kiekolla fyysisessä kehossa, kunnes se herätetään aikomuksen avulla tai jonkinlaisella stimuloinnilla. Joogaharjoitukset, meditointi, psykotrooppiset lääkkeet ja muut keinot voivat saada sen purkautumaan ja kohoamaan tahattomasti.




Koska se on hyvin voimakasta, se voi vaikuttaa aisteihin kaikin tavoin - niistä mitä kuvasit, kehonulkopuolisiin kokemuksiin ja psyykkiseen laajentumiseen. Harjoittelulla kundaliini-energia voidaan saada hallintaan ja sitä voidaan käyttää yhdistymiseksi Lähde-energiaan, sieluolemukseenne ja maailmankaikkeuden ehdottomaan rakkauteen, mitä yleensä kutsutaan autuudeksi.




Kundaliini-energia on vaarallista vain, silloin kun ihmiset sekoavat sen ilmestymisestä ja taistelevat vaikutuksia vastaan. Se saattaa olla psyykkinen "loma" kolmannen ulottuvuuden todellisuudesta, mikä aiheuttaa vaikeuksia jokapäiväisessä elämässä. Jos he rentoutuvat ja meditoivat näitä uusia, laajentuneita tuntemuksia, he oppivat hallitsemaan sitä aktiivisena ja miten kauas se kuljettaa heidät toisiin ulottuvuuksiin. Jos epäilet tai tiedät, että kundaliini aiheuttaa sinulle epämukavuutta, voit käyttää aikomustasi sen työntämiseksi takaisin kiekolle, passiiviseen tilaan.



Kysymys:
Mestarit, viime aikojen tapahtumat ovat järkyttäneet minua kovasti: sodat, johtajiemme korruptoituneisuus ja tuska, mitä monet kärsivät taloudellisen laman vaikutuksista. Näyttäisi loogiselta, että näkisimme köyhyyteen ja vihaan liittyvän rikollisuuden lisääntyvän, mikä on hyvin ilmeistä tällä hetkellä. Kuitenkin luemme, että väkivalta- ja omaisuusrikokset ovat vähentyneet merkittävästi viime vuosina. En usko näiden tilastojen valehtelevan, koska monien lähellämme olevien pienien yhteisöjen rakentamat uudet vankilat ovat enimmäkseen tyhjänä. Voitteko auttaa minua tässä mystisessä ristiriidassa? Uskon, että tietoisuuden kohoaminen kääntää meitä parempaan ongelmanratkaisuun.
 -Jamie, USA



Vastaus:
Havaintosi ja uskomuksesi ovat vireessä ajankohtaisen energian kanssa. Ihmiset ovat kadottaneet yhteyden naapureihinsa ja eläneet omaa elämäänsä, poissa naapurustostaan ja kaupungistaan. Kun taloudelliset pelot ovat tulleet mukaan, ihmiset pysyvät lähempänä kotiaan ja tutustuvat naapureihinsa. He hoitavat asioita lähellä kotia ja muodostavat joukkoon kuulumisen ja vastuun tunteen.




Silloin kun tunnette olevanne erillään toisistanne, ette välitä, mitä heille tai heidän omaisuudelleen tapahtuu. Vain se on tärkeää, mikä vaikuttaa teihin suoraan. Sulkeutuneisuuden ja pelon myötä näkökulma on ollut rajoitettu. Naapurustonne on nyt sama kuin oma talonne ja kaupungistanne on tullut naapurustoa. Ihmiset astuvat esiin, katselevat ja välittävät toisistaan, ja tämä saa aikaan "rikollisuusvartion", mikä johtaa rikoksettomiin alueisiin, koska rikolliset aistivat tarkkaavaisuuden.




Naapurit auttavat toisiaan, jolloin epätoivon tunne helpottuu. Uudet ystävät auttavat mahdollisia uusia varkaita. Mahdolliset huumeriippuvaiset saavat apua perheeltä ja ystäviltä. Yhteisöt alkavat taas kasvattaa lapsia. Ja suurin muutos on ajankohtainen energia.




Kun planeetat muuttuvat kosmoksessa, energia vaihtuu keveyteen ja selkeyteen, mikä tekee sieluille mahdolliseksi yhdistymisen korkeampiin ei-fyysisiin ulottuvuuksiin, jos he niin valitsevat. Nekin ihmiset jotka eivät työskentele henkisellä polullaan, tuntevat jännittyneisyyden vähenevän. Kun niiden valotyöntekijöiden määrä lisääntyy, jotka lähestyvät itsensä tiedostamista, positiivisen ajattelun voima ylittää negatiivisen ajattelun. Jokainen voi auttaa tässä muutoksessa ylläpitämällä positiivisia aikomuksia itsensä ja planeetan puolesta.



Kysymys:
Aina kun luen vetovoimanlaista, jokainen lähde toteaa, että "maailmankaikkeus" toimittaa pyynnön. Jos ollaan tarkempia, onko kyse korkeammasta itsestä vai oppaista? Ja mitä on universaali energia?
-Jane, Yhdistynyt kuningaskunta



Vastaus:
Valtaosa siitä aineistosta, mikä puhuu vetovoimanlaista, yrittää vedota valtavirtaihmisiin, keskiverto-kadunihmisiin, joiden tarvitsee uskoa johonkin, koska he eivät pidä maailmastaan ja heidän täytyy uskoa, että se voidaan muuttaa. Suuri osa ihmisistä on edelleen mukana järjestäytyneissä uskonnoissa tai he uskovat itsensä ulkopuoliseen jumalaan, jonka täytyy muuttaa asiat heidän puolestaan ja tyydyttää heidän tarpeensa ja halunsa. Nämä kirjat ja ihmiset käyttävät sanaa "maailmankaikkeus" vihjaamaan jumallähteeseen tai jumalolemukseen, joka on eri asia kuin ihmiset itse.




Me sanomme, että sielu vetää puoleensa, mitä sen tarvitsee kokeakseen kasvua ja ymmärtääkseen omaa luonnettaan. Kaikki on energiaa, mitä on. Tämän energian tietoinen puoli on universaali, kaikkitietävä, kaikkinäkevä, aina läsnä ja kaikin puolin suurenmoinen, koska sen alkuperä on se energia-alkukipinä kosmoksessa, mitä uskonnot kutsuvat Jumalaksi ja mihin me viittaamme Lähde-energiana.




Kaikki tulee tästä Lähde-energiasta, mitä kokonaisuudessaan kutsutaan universaaliksi energiaksi. Kaikki sielut ja kaikki muu, mitä on, koostuu tästä universaalista energiasta, koska ne olivat aikanaan osa tätä massaa. Silloin kun tarkoituksellisesti kutsut luoksesi jotain tarvittavaa kokemusta, tuon tapahtuman antavat olosuhteet tuo sinulle energia ympärilläsi - universaali energia, jos haluat - mihin sisältyy korkeampi itsesi ja oppaasi, koska kaikki on osa tuota kaikkea.



Kysymys:
Mestarit, vaikka olen päättänyt käyttää vapaata tahtoani elämäni suunnan muuttamiseksi, miksi olosuhteeni eivät näytä auttavan siinä? Olen kokeillut monia eri polkuja, mutta näytän aina päätyvän umpikujaan. Täytyykö minun hyväksyä tämä viestinä, että oppituntini tästä tilanteesta eivät ole vielä ohi, vai voinko jatkaa sen muutosyritystä? Jälkimmäisessä tilanteessa minun on myös kestettävä kamppailuani. Rukoilen apua, mutta olen nyt epäluuloinen, koska opin vastikään yhdestä viestistänne, että rukoileminen antaa energiaa tilanteen vastapuolelle ja tekee siitä voimakkaamman.
 -Indu, Intia



Vastaus:
Olet kiinnittynyt tiettyyn tulokseen, jota haluat. Olet turhautunut, koska erityisodotuksesi eivät täyty. Varoitamme kaikkia ottamasta tavaksi muotoilla aikomuksiaan liian yksityiskohtaiseksi odotukseksi, vaan muotoilla ne sen sijaan tavoitteeksi ja poluksi, mikä voi kiemurrella. Silloin kun keskityt yhteen ja vain yhteen mahdollisuuteen, niin jos jotain vielä parempaa tulee esiin, et näe sitä, koska katsot vain odotettua päämäärääsi.




Se mikä on oikea sinulle tänään, ei ehkä ole sitä, mitä tarvitset huomenna. Jos olet panostanut kaikkesi sen etsimiseen, mitä luulit tarvitsevasi eilen, ja tarpeesi ovat erilaiset tänään, et ole koskaan tyytyväinen. Ole avoin energiavirralle ympärilläsi. Pyri aina näkemään, miltä tietty tilanne tuntuu sinusta. Saatat huomata, että jokin mitä et ole koskaan harkinnut, tuntuu ehdottoman fantastiselta ja voit pysähtyä hetkeksi paistattelemaan sen energiakenttään, ennen kuin sinun on jatkettava eteenpäin.




Sielu ei koskaan valitse vain yhtä kokemusta koko elämää varten, joten lakkaa etsimästä yhtä asiaa, mikä tekee sinusta onnellisen ja eheän. Silloin kun jokin tilanne ei tunnu sinusta hyvälle, pysähdy ja kysy, mikä siinä ei tunnu sinusta hyvälle. Mene noihin tunteisiin ja kysy, miksi ne ovat läsnä. Nuo sisäiset epämukavuudet osoittavat sinulle, mikä ei ole saatettu loppuun tai mikä ei toimi tässä elämässä. Kun tunnistat nämä piikit, voit poistaa ne ja siirtyä eteenpäin elämässäsi.




Silloin kun alatte rukoilla, sanotte, että te ette usko päätöksiinne, joten haluatte antaa hallinnan elämästänne jollekin muulle, jotta se tekee päätöksen puolestanne. Sanotte, että te ette pysty käsittelemään elämää, joten elämä antaa teille lisää käsiteltävää. Tämä vahvistaa sitä, mitä rukoilette. Parempi harjoitus on kysyä korkeammalta itseltänne: "Mitä minun tarvitsee nähdä ja saattaa loppuun, jotta voin siirtyä eteenpäin?" Vakka joku voi nähdä tämän rukouksena, kyse on sielusta, joka etsii sisältä päästäkseen eroon tukoksista.





Kysymys:
Mestarit, minusta tuntuu, että olen ollut sielun matkalla vuosia. Sinä aikana olen jättänyt poikaystäväni vain palatakseni uudestaan ja uudestaan. Minun oli löydettävä itseni hukattuani 11 vuotta tiukan uskonnollisen kultin aivopesussa. En ole oikeastaan ollut onnellinen, vaikka olen yrittänyt löytää onnellisuuden sisältäni. Koska olen hyvin herkkä, olen todella yksin. Minusta vuorovaikutus ihmisten kanssa on ärsyttävämpää kuin täyttymystä tuovaa, koska ihmiset usein kuormittavat minua ja pyrkivät vain tulemaan kuulluksi. He osoittavat vähän vastakiinnostusta, joten minusta on vaikeaa tavata kypsiä ihmisiä, jotka taitavat tietoisen keskustelun ja ihmisen hengen kohottamisen. Olen kehittänyt taitojani (selvänäkö, kanavointi, kirjoittaminen ja taide), mutta mitä hyötyä siitä on, jos minun on kohdattava tulevaisuus yksin? Olen edelleen nuori nainen! Tunnen olevani puu erämaassa ilman vettä. Ilman vettä se kuihtuu ja kuolee.
-Shelly, Australia



Vastaus:
Sielut tulevat maan päälle oppimaan itsestään - koko aika täällä on matkaa. Vaikka sinä olet tietoinen tästä, niin valtaosa sieluista ei ole. He pitävät itseään vain osana ihmiskuntaa, joka etsii kokemuksia, hyvinvointia ja rakkautta.




Olet ollut useassa oravanpyörässä. Romanttisessa suhteessa et tiennyt, mitä etsit, joten palasit uudestaan ja uudestaan poikaystäväsi luo, koska fyysinen kontakti oli ainoa asia, jonka hyväksyit rakkaudeksi. Yhdentoista vuoden kokemuksesi kultissa oli samanlainen: huomio ja jäsenyys olivat sinulle rakkauden korvike. Omien sanojesi mukaan etsit onnellisuutta - omaa määritelmääsi onnellisuudesta. Haluat ihmisten käyttäytyvän niin, kuin ajattelet, että heidän pitäisi - se antaa tavan kohottaa henkeäsi, minkä uskot tekevän sinusta onnellisen.




Kukaan ei voi vaikuttaa toisiin ihmisiin tai kontrolloida heitä, elleivät he suostu tuohon muutokseen. Kukaan ei voi tehdä sinusta onnellista, ellet valitse olevasi onnellinen. Jos se on yhtä yksinkertaista kuin tuon valinnan tekeminen, niin et tarvitse ketään muuta tekemään sitä sinulle. Tuomitset ja arvostelet toisia ihmisiä siitä, etteivät he sovi sinun malliisi. Sinä et ole onnellinen noissa puitteissa, joten miten muut ihmiset antaisivat tuon onnellisuuden, jos he olisivat sinun kaltaisiasi?




Sinun on opittava rakastamaan itseäsi sellaisena, kuka olet ja mitä taitoja sinulla on. Rakkaus on vastaus, ei jokin kuviteltu onnellisuuden tunne. Silloin kun rakastat itseäsi, se säteilee sinusta ja toiset rakastavat yksilöt tuntevat vetoa tuon majakan luo ja jakamaan matkan kanssasi.



-----------

Ei kommentteja: