26.11.2010

KYSYMYKSIÄ MESTAREILLE 23.11.2010

Henkimaailman mestareita kanavoinut Toni Ann Winninger
23.11.2010
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine



Kysymys:
Mestarit, näyttää siltä, että vastauksenne useimpiin kysymyksiin on itsemme rakastaminen. Mitä tämä merkitsee? Miten rakastan itseäni?

Mitä kriteereitä käytän? Miten aloitan tämän matkan ja miten tiedän, olenko päässyt todelliseen itseni rakastamiseen? Se vain näyttää niin vaikeasti tavoitettavalta!
- Sue, USA



Vastaus:
Henkinen rakkaus on helposti tunnistettavissa elämässäsi silloin, kun hyväksyt itsesi täysin juuri sellaisena, kuin olet tällä hetkellä. Kuulostaako vähän kummalliselle? Hyväksyä, että sinun pitäisi rakastaa kehoa, joka on niin ylipainoinen, että se aiheuttaa terveysongelmia? Entä sitten sellaisen riippuvuuden hyväksyminen, joka turruttaa sinut ympäristöstäsi ja erottaa sinut muista ihmisistä? Kyllä, tarkoitamme sen hyväksymistä, että kaikki tämä on sinua! Se on itsensä rakastamista. Itsensä rakastaminen on ehdotonta rakkautta, joka peilaa universumin Lähde-energiaa. Rakkaudettomuus ongelmaa kohtaan on sen olemassaolon tai sen kieltämistä, ettet voi oppia riittävästi päästäksesi siitä eroon elämässäsi.


Itsensä rakastaminen on niistä syistä nauttimista, jotka olet valinnut tullaksesi ihmismuotoon. Tämä on yksinkertaisesti elämänoppituntiesi tunnistamista ja tuomista tietoisuuteesi. Silloin kun voit lakata taistelemasta sitä vastaan, mitä olet täällä kohtaamassa, voit aloittaa matkan, mikä antaa sinulle sielusi vaatimaa tietoa ja viisautta.


Itsensä rakastaminen on hyväksyä oppituntiesi ulkomuoto tai tulokset - muttei ehdottomasti "pitää" niistä. Tästä pitämättömyydestä tulee motivaatiosi. Rakastat sitä, että sinulla on voimaa oppia kaikki oppitunneistasi, jotta voit peruuttaa niiden haitalliset vaikutukset kehoosi. Rakkaus sallii sinun vetäytyä epämieluisan tehtävän draamasta, jotta voit intohimottomasti oppia siitä ja löytää ratkaisun energian tasapainottamiseen.


Silloin kun rakastat itseäsi, oppituntisi ponnahtavat tietoisuuteesi vaikeuksina elämässä - asioina joista et pidä, mutta joiden syyn ja sen myötä ratkaisun voit löytää hyppäämällä sekaan ja penkomalla. Rakkaus saattaa näyttää tavoittamattomalta, mutta todellisuudessa se on aivan kasvojesi edessä! Kun "pitämättömyytesi" vähenee, itsesi rakastaminen kukoistaa.



Kysymys:
Mestarit, olisin kiitollinen tietäessäni nykyinkarnaationi oppitunnin/oppitunnit. Olen pyrkinyt ymmärtämään noin kuusi vuotta. Paljon on tapahtunut (olen tavannut henkioppaani, oppinut parantamaan, eronnut, tehnyt paljon puhdistumistyötä jne.), mutta olen edelleen kysymysmerkkinä.

Oppituntien tietäminen auttaisi minua tunnistamaan, mitkä ovat omiani ja mitkä toisten ihmisten, ja tietäisin, miten ohjata elämääni vastaavasti. Haluan oppia oppituntini … tai ainakin yhden. Riippuu siitä, miten rankkoja ne ovat! Joka tapauksessa, elämä on mielenkiintoista!!
- Helen, Suomi




Vastaus:
Sinulla on jo opasteita elämässäsi, jotka sanovat "tämä on elämänoppitunti". Etkö ole koskaan nähnyt niitä? Tietysti olet, mutta et ole vain tunnistanut niitä. Joka kerta kun pelkäät elämässä tai epäilet sitä, mitä sinun pitäisi tehdä, olet kasvotusten jonkin oppitunnin kanssa. Ota vain aikasi ja käsittele jokainen tehtävä.


Kun tulet tietoiseksi niistä, pysähdy hetkeksi ja kysy: "Mistä tämä tulee? Mitä tunnen tästä pelosta? Liittyykö se johonkin toiseen kokemukseen, mikä minulla on ollut ja mitä olen vältellyt?

Ajattelenko jotain, mikä näyttää täysin asiaan liittymättömältä, kuten toteamusta kyvyistäni menneisyydessä?"

Tutki syvällisesti tunteita jokaisen pelon ja epäilyksen ympärillä. Ne ovat oppituntiesi ääriviivat.


Kaikki pelot ja epäilykset kuuluvat sinulle. Sinulla on paljon asioita tehtävänä itsesi osalta - ei ole mahdollista sekoittua jonkun toisen oppitunteihin. Mikään ei ole liian rankkaa sinulle, koska sinua ei ole koskaan laitettu kohtaamaan enempää, mitä pystyt käsittelemään tässä elämässä. Selvitä jokainen huoli sen noustessa. Ei ole tarpeellista tunnistaa oppituntia määritelmän perusteella - kuten tämä on hyväksikäytöstä, tämä tulee egosta.


Silloin kun saavutat rauhantilan elämässäsi etkä enää kohtaa epäilyksiä ja pelkoja, olet saattanut loppuun tämän elämän halutun työn. Sitten voi alkaa leikin aika!



Kysymys:
Mestarit, lähdin kotikaupungistani Englannissa, kun kävin läpi vaikeaa jaksoa vaimoni kanssa, ja hyväksyin Sveitsissä työpaikan, joka vaikutti sopivan täydellisesti taitoihini.


Kuitenkin elämäni on muuttunut ja minusta työ on hyvin stressaavaa. Minulla on ihana rakkaussuhde täällä erään naisen kanssa, mutta vaimoni Englannissa on suunnattoman loukkaantunut.


Meditoin, olen aloittelija kehon ulkopuoliskokemuksissa ja uskon, että olen pysynyt saamaan kontaktin oppaaseeni. Valitettavasti tunnen ikään kuin epäonnistuvani henkisissä ponnisteluissani, työssäni ja suhteissa työtovereideni kanssa.


Nukun huonosti ja minulla on kamalia ajatuksia aikaisin aamulla. Hyväksyn täyden vastuun teoistani. Mitä minun pitäisi tehdä? Onko se karman seuraamusta, mitä olen tehnyt vaimolleni?
- John, Sveitsi



Vastaus:
Sinulla ja vaimollasi on useita sopimuksia, joita sovitte työstävänne tässä elämässä. Vaikea jakso mikä ajoi sinut Sveitsiin, perustui egoon teillä kummallakin. Silloin kun aloittaa suhteen, jossa ei ole uskollinen itselleen, vaan toimii siten, mitä luulee toisen ihmisen haluavan, on huteralla pohjalla. Kun avioliitto jatkui, teidän oli mahdotonta elää toistenne kanssa ja egonne tulivat esiin, mikä sai teidät torjumaan toisenne niin, kuin olisitte olleet vieraita.


Poissaoloaikanasi vaimosi on unohtanut erimielisyyksien syyt ja kuvittelee sinut sellaiseksi, kuin olit liiton alussa. Hän ei ole realistinen, vaan elää unelmamaailmassa. Sinä voit nähdä vain omasta näkökulmastasi ja koska rakastit häntä romanttisesti hyvin paljon, syytät itseäsi siitä, että olet pystynyt siirtymään eteenpäin, kun taas hän ei ole. Ihmisiä voi loukata vain, jos he sallivat itsensä tuntea loukkauksen.




Nykyisen naisystäväsi kanssa olet ollut oma itsesi alusta saakka. Sinulla ei ollut mitään todistettavaa, ei odotuksia, joten olin helppoa vain olla oma itsesi. Tämä tuntuu niin hyvältä ja mutkattomalta, että se tuntuu turvalliselle. Henkisesti tämä on oppitunti, jonka olet oppinut. Elämässä on kyse siitä, kuka olet, ei siitä, kuka teeskentelet olevasi.



Samaistat vastuun ottamisen teoistasi "syyn" ottamiseen siitä, miten toisiin vaikutetaan ja mitä kaikki tuntevat tilanteesta. Kaikki elämässäsi nyt - stressi työssä, katumus vaimosi tunteista, kamalat ajatuksesi - juontuvat siitä, mitä ajattelet ansaitsevasi. Jos haluat mustamaalata itsesi "pahaksi", joka ansaitsee rangaistuksen, niin teet upeaa työtä.


On aika päättää, mitä loppuelämässäsi tapahtuu. Ruoskitko itseäsi lopun elämääsi? Palaatko avioliittoon, mikä ei toimi, koska se perustui valheisiin? Vai annatko itsellesi anteeksi, että olet ihminen ja elät elämääsi oppimalla vaikeita oppitunteja? Valinnanvapaus odottaa.


-----------

Ei kommentteja: