31.3.2011

ENKELIT VARTIOIVAT MEITÄ KAIKKIA


Kirjoittanut Doreen Virtue
21.3.2011
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine


"Jos maailma on loppumassa, pitäisikö minun vain muuttaa elämäni ja tehdä kaikkea, mitä sydämeni haluaa tällä hetkellä?" Naissoittaja radio-ohjelmassani oli vilpitön kysyessään minulta, pitäisikö hänen keskittyä unelmiinsa, jos maailma loppuu kohta.


Kun Japanissa oli maanjäristys, Maya-kalenteri loppuu ensi vuonna ja maan muutoksia on uutisissa, on normaalia ajatella kuolevaisuuttamme - yksilöinä ja kollektiivisesti. Itse asiassa, sen tekeminen on erittäin tervettä!


Ennen valmistumista collegesta otin psykologian kurssin nimeltään "Kuolemasta ja kuolemisesta", mikä oli Elisabeth Kubler-Rossin suruvaiheiden tutkimista. Opimme, miten autamme itseämme ja toisiamme selviytymään menetyksestä. Ja opintoretkillä vierailimme hautausurakoitsijoilla, krematorioissa ja hautausmailla.


Tämä työnsi minut tutkimaan omia pelkojani ja ahdistuksiani kuolemaan liittyen. Nämä pelot joita kutsutaan "olemassaoloahdistukseksi", perustuvat huoleen siitä, onko elämällä merkitystä ja tarkoitusta ja onko kuoleman jälkeen elämää, reinkarnoitumista vai ei mitään.


Käsitin, että viivyttelin unelmiini pyrkimisessä, kuten kirjan kirjoittamisessa, koska uskoin sen tapahtuvan passiivisesti jonain päivänä tulevaisuudessa, kun minulla oli enemmän aikaa. Lähemmin tutkittuani käsitin uskovani, että kirjoittaisin kirjani seniorina, kun jäisin eläkkeelle työstä. Vaistosin myös, että pelkäsin sekä menestymistä että epäonnistumista. Kaikkien näiden tunteiden välttämiseksi välttelin kirjani ja muiden unelmieni työstämistä.


Kun olin saanut nämä ahaa-elämykset, pelkoni vähenivät. Pelot vähenevät aina, kun ne kohdataan. Siksi ego pakottaa meidät jatkamaan pelkojen poissullomista riippuvuuskäyttäytymisellä.


Kahden vuoden kuluessa olin kirjoittanut ensimmäisen kirjani ja se oli julkaistu. Valmistumisen jälkeen, kun aloin työskennellä syömishäiriöterapeuttina, keskityin myös auttamaan asiakkaita kätkettyjen pelkojen kohtaamisessa. Esitin usein asiakkailleni yhden kysymyksen, minkä haluan esittää teille nyt:

"Jos tietäisit, että sinulla on vain vähän aikaa elää, mitä muutoksia tekisit elämässäsi?"


Asiakkaani vastasivat upeilla tavoitteilla ja haluilla, kuten lentokoneella lentämisen opetteleminen, matkustelu, vapaaehtoinen avustustyö, jonkin musiikki-instrumentin soittaminen, oman yrityksen perustaminen ja hauskan ja vapaan pitäminen enemmän.


Tutkimme sitten heidän vastauksiaan ja esitin toisen kysymyksen: "Mitä odotat?" Kun he alkoivat työstää unelmiaan, heidän ahdistus- ja masennusoireensa vähenivät tai hävisivät.


Kyllä, Maya-kalenteri loppuu vuonna 2012. Kyllä, tragediat Japanissa ja muissa muutoksia kokevissa paikoissa ovat intensiivisiä tällä hetkellä. Muttei se merkitse, että maailma on loppumassa. Enkelit ovat näyttäneet minulle visioita maan tulevaisuudesta lapsesta saakka … ja tuo tulevaisuus on kaunis. He näyttävät minulle Edenin kaltaisen maailman, jossa rauhalliset ihmiset tekevät yhteistyötä toistensa kanssa.


Käymme läpi merkittäviä muutoksia maailmassa, mikä huipentuu siunauksiin meille kollektiivisesti. Ja vaikka maailma loppuisikin, miten haluaisitte viettää viimeiset päivänne? Huolessa, ahdistuksessa ja pelossa? Vai suuressa ilossa ja autuudessa?


Jumala loi teidät ja kaikki mitä Jumala luo, on kuolematonta ja ikuista. Sielunne on ikivanha ja sillä on ollut monia kokemuksia … ja ne jatkuvat. Vaikka fyysinen maailma loppuisikin, te vain jatkatte elämistä … kuten rakkaannekin.

Käytetäänpä siis ahdistus maailmasta hyödyllisesti:


Laita tärkeimmät asiat etualalle päivittäisessä aikataulussasi.

Anna itsellesi lupa pyrkiä tavoitteisiisi ja elää unelmasi nyt.

Puhu Jumalan kanssa paljon ja anna huolesi Jumalalle parannettavaksi ja kohotettavaksi.

Keskity huolehtimaan erinomaisesti ympäristöstä.

Käytä positiivisia ja rakastavia sanoja.

Ympäröi itsesi lempeillä ja positiivisilla ihmisillä.

Avaa sydämesi mahdollisimman paljon rakkaudelle. Elämäsi lopussa on eniten merkitystä vastauksella kysymykseen: "Miten paljon rakastin?"

Älä viivyttele unelmiesi elämisen kanssa.

Älä odota, kunnes sinulla on enemmän rahaa, aikaa tai ideoita työstääksesi tärkeitä asioita.

Älä kuuntele negatiivisuutta itseltäsi tai toisilta.


Tässä on rukous tukemaan sinua:

"Rakas Jumala, kiitos, että olet pitänyt minua tiukasti käsivarsillasi ja antanut minulle voimaa ja rohkeutta muuttaa elämääni terveillä tavoilla. Opasta minua selkeästi ja näytä minulle merkkejä, mitkä auttavat minua tietämään seuraavaan parhaan askeleeni. Kiitos, että lähetit enkeleitä rinnalleni suojelemaan ja opastamaan minua ja perhettäni."


Siunausta ja rauhaa sinulle ja perheellesi,

Doreen

Ei kommentteja: