2.1.2011

UUSILLA HDTV:LLÄ VOI VAKOILLA KÄYTTÄJÄÄ




Lähde: TALOUSSANOMAT 27.12.2010




Tietoturvayhtiö Mocanan on löytänyt isoja aukkoja nettiin kytkettävien televisioiden tietoturvasta. Mocanan mukaan televisioihin voi murtautua melko helposti. Vakoilla voi esimerkiksi pankkitunnuksia ja netinsurffailua.


Yhdysvaltalainen tietoturvayhtiö Mocana on tutkinut suositun valmistajan internet-yhteydellä varustettua hdtv-televisioita. Tietoturvaaja on löytänyt laitteesta huolestuttavia ongelmia.


Tietoturva-aukon avulla on mahdollista vakoilla ja hallita television käyttäjän nettiliikennettä täydellisesti.
Mocanan tutkijat pystyivät murtautumaan television nettiselaimeen, seuraamaan käyttäjän nettisurffailua ja ohjaamaan selaimen haluamilleen sivuille.


Tietoturva-aukkojen ansiosta käyttäjä ei välttämättä huomaa, että television selain on verkkopankin tai -kaupan sijasta päätynyt huijareiden laatimalle väärennetylle sivulle. Huijaussivustojen kautta verkkorikolliset voivat kerätä esimerkiksi käyttäjätunnuksia, salasanoja sekä pankki- ja luottokorttinumeroita.


Mocana ei ole kertonut tutkitun television merkkiä. Mocana on ottanut yhteyttä valmistajaan. Yhtiö on luvannut paljastaa valmistajan nimen vasta, kun tämä on korjannut tietoturva-aukot. Televisiovalmistaja kuuluu viideen suosituimman merkin joukkoon. Testattua hdtv-mallia myydään maailmanlaajuisesti.


Mocanan tutkijat uskovat, että samat ongelmat kuitenkin koskevat myös muita internetiin liitettyjä kodin viihdelaitteita.

– Monet valmistajat ryntäävät nettiin kytkettyjen laitteiden markkinoille tietoturvasta välittämättä, sanoo Mocanan toimitusjohtaja Adrian Turner yhtiön tiedotteessa.

– Mielestäni tämä tutkimus osoittaa, kuinka vaarallista on "liittyä nettiin ensin, huolehtia myöhemmin".


Tietoturvatutkijat pääsivät myös käsiksi televisioihin tallennettuihin uikopuolisten palveluntarjoajien tietoturva-avaimiin, jotka antoivat laajat käyttöoikeudet suosittuihin nettivideo- ja valokuvapalveluihin.


Turnerin mukaan julkisuudessa kiinnitetään nyt liikaa huomiota vain älypuhelimiin, vaikka suuri osa uusista nettiin liitettävistä laitteista on televisioita, teollisuuslaitteita ja autoja.

– Näitä valmistajia yhdistää se, että heillä ei ole syvää kokemusta tietoturvateknologiasta, toisin kuin tietokonevalmistajilla, Turner sanoo.

Ei kommentteja: