16.5.2011

ESKO JALKANEN - LUONNONVOIMAT YHDISTYS



Esko Jalkanen (05.06.1921-05.08.2007) sai kolmekymmentä vuotta sitten kyvyn tarkastella todellisuutta yliaistillisin keinoin. Tämä pakotti hänet vuosien saatossa kertomaan havainnoistaan ja näkemyksistään myös muille. Esko Jalkanen oli metsänhoitaja, kauppapuutarhuri, luonnontutkija ja mystikko.


Mutta miten kaikki aikanaan sai alkunsa?


Lievestuoreella asunutta Esko Jalkasta ohjasi koko hänen elämänsä ajan suuri rakkaus luontoa kohtaan. Huoli luonnon puolesta - erityisesti teknisen ja taloudellisen kehityksen seurauksena - oli aiheellinen. "Vieläkö lisää myrkkyä, kasvinsuojeluaineita tai keinolannoitteita?" pohti Jalkanen kirjoissaan jo 1980-luvulla. Samalla hän antoi metsätalouden, maanviljelyn ja puutarhatuotannon monimutkaisiin ongelmiin ratkaisumalleja, jotka toimivat luonnon omilla ehdoilla.


Syvä huoli ihmiskuntaa ja koko maapalloa koettelevista ongelmista sai kuitenkin vuosien kuluessa yhä suuremman merkityksen Jalkasen tutkimustoiminnassa. Hän sanookin kirjassaan: "Uutisvälineet ovat päivittäin täynnä selostuksia onnettomuuksista. Huolenaiheita on niin paljon, että ihmiset väsyvät ja turtuvat niihin.


Uutiskynnystä eivät enää ylitä tiedot aavikoitumisesta, sademetsien tuhoamisesta, eri puolilla maapalloa tapahtuvista metsäkuolemista, järvien ja merien myrkyttymisestä, lääketieteen voimattomuudesta syöpää tai viruksia vastaan tai ihmisten kasvavasta aggressiivisuudesta, joka johtaa sotiin ja väkivaltaan. Luettelo on loputon.
Saako siis kaikki mennä menojaan? Tämän kehityksen lopputulosta uskaltaa tuskin ajatella. Mutta sittenkin on toivoa."


Yli viisikymmentä vuotta sitten Esko Jalkanen perusti oman kauppapuutarhan. Tällöin elämäntyö keskittyi puutarhanviljelyyn. Erittäin tärkeänä apuna oli kemian diplomi-insinööriksi valmistunut Pirkko-vaimo. Yhdessä kehiteltiin lannoitteet ja testattiin kasvien kasvatus vesiviljelyssä jo 1950-luvulla. On aika vähän viljelykasveja, joita Jalkanen ei olisi kokeillut tai viljellyt. Vihanneksista siirryttiin kukkiin vaiheittain, ja välillä kasvihuoneet täyttyivät metsäpuidenkin taimista.


Kaupallisen viljelyn ohella Jalkanen oli loputtoman kiinnostunut kasvin kasvuun liittyvistä asioista. Hänelle eivät riittäneet tavalliset selitykset ja syyt. Puutarhan siirryttyä seuraavalle sukupolvelle vuonna 1983 jäi Jalkaselle enemmän aikaa luonnon vähemmän tunnettujen asioiden tutkimiseen.


Uutta syvyyttä kasvien tutkimiseen antoi varputaito, jonka saloihin hänet tutustutti maanviljelysneuvos, kansanedustaja Mauno Pohjonen jo 1960-luvulla.


Näin avautui uusi ulottuvuus yliaistilliseen maailmaan. Varputaidon avulla sellaiset käsitteet kuin maasäteily, bioenergia ja värähtely saivat uutta sisältöä.


Samalla löytyi luonnonmukaisia keinoa ihmisten, eläinten ja kasvikunnan vaurioituneen suojaus- ja säätelyjärjestelmän korjaamiseksi.


Jalkanen suhtautui varvun käyttöön kunnioittavasti ja sanoi:


"Varpua voi käyttää moneen muuhunkin tarkoitukseen kuin maasäteilyn etsimiseen. Se soveltuu ylipäänsä yliaistillisten kohteiden havaitsemiseen, kunhan sille annetaan tehtävä. Harjoittelemalla varvun käyttöä pystyy hyvinkin vaativiin suorituksiin.
Toiminnan tavoitteen tulee olla aina moraalisesti hyväksyttävä, kuten luonnon auttaminen tai tutkiminen. Muussa tapauksessa tulokset voivat olla harhaanjohtavia. Taitojaan ei myöskään pidä muuttaa rahaksi. Varpu on kuitenkin vain apuväline, jonka kokenut tutkija voi jättää syrjään, sillä vastauksia voi saada suoraan myös ajatuksissaan esittämäänsä kysymykseen.
Varpu on yleensä elävästä puusta leikattu latvan tai kahden oksan muodostama notkea haarukka, jonka haarojen pituus on 40-60 senttimetriä. Suomessa tilapäinen varpu leikataan usein pajusta. Varpu voidaan valmistaa myös metallilangasta."

(Lue Varputaidosta lisää tekstin loppupuolelta)

 
Esko Jalkanen piti vuosien saatossa lukuisia kursseja tutkimistaan asioista sekä kotimaassa että ulkomailla.

Jalkanen nimesi elokuussa 1999 työnsä jatkajaksi terveydenhuollon maisteri Tiina Lindholmin, jonka hän koulutti kurssien vetäjäksi. Tällöin Jalkaselle vapautui enemmän aikaa tärkeään tutkimustyöhön.


Aktiivinen tutkimustyö ja laaja kirjallinen tuotanto toivat jatkuvasti runsaasti yliaistillista tietoa kaikesta näkymättömästä maailmasta.

Jalkasen koko elämäntyö, yli 1.500 tutkimusta, julkaistiin vuonna 2006 kolmiosaisena suurteoksena UUSI AJATUS LÖYTYY LUONNOSTA - Käsikirja luonnon salaisista voimista ja niiden käytöstä. Samaan kirjasarjaan kuuluva teos Kuntouttajan käsikirja ja hakemistot valmistui kesällä 2007.


Jalkanen oli aina valmis kuntouttamaan apua tarvitsevia henkilöitä tai eläimiä. Kuntouttaminen merkitsi, että kohteen häiriöt ensin poistettiin (esim. haitallinen maasäteily, paha silmä, kummitus tai maakirous) ja tämän jälkeen kohteelle välitettiin positiivista energiaa, jolloin kaikinpuolinen harmonia oli mahdollista.


Jalkasen elämäntyö jatkuu hänen nimeään kantavassa yhdistyksessä; Esko Jalkanen - Luonnonvoimat Yhdistys ry:ssä. Yhdistyksen jäsenet, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, toteuttavat Jalkasen oppeja käytännössä - maksutta - kuten hän itsekin teki vuosikymmenet.


Auttamisen tie on avoinna kaikille henkisistä asioista kiinnostuneille. Riittää, kun etsijällä on vain suuri rakkaus luontoa ja sen säilymistä kohtaan sekä halu auttaa. Kaikki muu selviää matkan varrella, kunhan vain alkuun pääsee. Nyt kaikki rohkeasti mukaan!


Ajan ja paikan rajoitukset katoavat, uusi laajempi maailmankuva avautuu ja tietoisuus, että jotain voidaan tehdä ihmiskunnan ja maapallon hyväksi, antaa uutta toivoa nykyiselle sukupolvelle ajatellen tulevia sukupolvia. Uusi ajatus on mahdollista löytää luonnosta ja sen kautta suuren suomalaisen luonnontutkijan ja mystikon Esko Jalkasen käytännön ohjeita seuraamalla.




Varputaito – silmälasit näkymättömään maailmaan

Näkymätön muuttuu näkyväksi


Jotkut harvat meistä saavat jo synnyinlahjaksi näkökyvyn näkymättömään maailmaan. On kuitenkin iloista tietää, että kaikilla vilpittömillä etsijöillä on myös omien ponnistelujensa ansioista mahdollisuus jo tässä elämässä kehittää omia nukuksissa olevia taitojaan ja sitä kautta herkistyä. Jotkut voivat herkistyä jopa siinä määrin, että saavuttavat lopulta positiivisen selvänäön taidon. Miten tämä sitten onnistuu?


Varvun käyttö on konkreettisin tapa saada kosketus yliaistilliseen tietoon. Vesisuonien ja G-linjojen etsiminen on vain häviävän pieni osa kaikista varvun käytön mahdollisuuksista.

Käytön opetellut saattaa jonain päivänä havaita pystyvänsä määrittelemään bioenergiakentän, värähtelyn sekä hivenaine- ja vitamiinipitoisuudet. Myöhemmin löytyvät luvut ja lopulta vielä korkeammat todellisuudet.


Näin näkymätön muuttuu näkyväksi. Muutamat voivat kehittyä tasolle, jossa varpu apuvälineenä käy tarpeettomaksi. Tieto annetaan vastausta etsittäessä. Annettua tietoa ei kuitenkaan saa käyttää väärin. Se ei ole voitontavoittelun väline, ei itsensä korostamisen keino.


Luonnon salaisten voimien käyttöön ja varputaitoon minut opetti aikanaan metsänhoitaja, luonnontutkija ja mystikko Esko Jalkanen (1921-2007). Hänen jalanjäljissään, seuraten hänen antamiaan ohjeita, meidän on kaikkien turvallista lähteä tutustumaan varputaidon saloihin.


Varpu - puusta tehty tietokone



Varpu on monikäyttöinen tutkimusväline. Asiasta vilpittömästi kiinnostuneiden joukossa oppimisprosentti parin päivän harjoittelulla on jopa kahdeksankymmentä. Ne, jotka pitävät varvunkäyttöä humpuukina, tuskin vaivautuvat sitä opettelemaan.


Varpu on yleensä elävästä puusta leikattu latvan ja oksan tai kahden oksan muodostama notkea haarukka, jonka haarojen pituus on 40-60 senttimetriä. Suomessa tilapäinen varpu leikataan usein pajusta, mutta mikä tahansa puu kelpaa. Varpu voidaan myös valmistaa metallilangasta tai -levystä.


Kämmenen sisään jäävän haaran tulee olla niin ohut, että se voidaan murtamatta taivuttaa lähes suoraan kulmaan. Noin lyijykynän paksuinen paju sopii tähän tarkoitukseen. Käsiotteessa varvun tulee pysyä vaakasuorassa. Oikea ote varvusta on opeteltava huolellisesti. Ensikokemus voi olla hämmentävä.


Varvun käyttöohje on korkea moraali


Varpua voi käyttää moneen muuhunkin tarkoitukseen kuin maasäteilyn etsimiseen. Se soveltuu ylipäänsä yliaistillisten kohteiden havaitsemiseen, kunhan sille annetaan tehtävä, kuten bioenergiakentän laajuuden mittaaminen. Harjoittelemalla varvun käyttäjä pystyy hyvinkin vaativiin suorituksiin. Toiminnan tavoitteen tulee aina olla moraalisesti hyväksyttävä, kuten luonnon auttaminen tai tutkiminen. Muussa tapauksessa tulokset voivat olla harhaanjohtavia. Taitojaan ei myöskään pidä muuttaa rahaksi.


Varpu on kuitenkin vain apuväline, jonka kokenut tutkija voi jättää syrjään. Kun on perehtynyt riittävästi luonnon järjestelmään, saa havaita, että vastauksia voi saada suoraan ajatuksissaan esittämäänsä kysymykseen. Tätä Esko Jalkanen nimittää yliaistilliseksi tarkasteluksi tai tutkimiseksi. Aluksi kysyjä varmasti hämmentyy sen suuren luottamuksen edessä, jota hänelle osoitetaan vastauksia välitettäessä. Tämä kyky onkin otettava vastaan mitä suurimmalla nöyryydellä.

Tiina Lindholm


Esko Jalkasen kirjallista tuotantoa:



UUSI AJATUS LÖYTYY LUONNOSTA 1

Käsikirja luonnon salaisista voimista ja niiden käytöstä

Metsänhoitaja, luonnontutkija ja mystikko Esko Jalkanen on reilun neljännesvuosisadan ajan tutkinut luontoa ja sen salaisia voimia. Hänen elämäntyönsä julkaistaan nyt 3-osaisena suurteoksena.

Suurteoksen ensimmäisessä osassa tutkitaan yliaistillisesti luontoa, eläimiä ja ihmisiä sekä näiden hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä.

Kirjassa korostetaan, että koko luonnon ja siten myös ihmisen suojaus- ja säätelymekanismin tulee olla kunnossa. Vain sellainen yksilö voi selviytyä nykyisestä kemikalioitten maailmasta.

Kirjassa annetaan myös ratkaisumalleja puutarhanhoidon, metsänhoidon ja maanviljelyn hankaliin kysymyksiin. Luontoa kohtaan on alkanut kohdistua kuitenkin pikku hiljaa positiivisiakin toimia. Uusi ajatus löytyy luonnosta, luonnon kautta ja sen avulla.


Huom! UUSI AJATUS LÖYTYY LUONNOSTA I-osa sisältää seuraavat 3 pikkukirjaa täydennettyinä laitoksina. Niitä ei enää yksittäisinä painokappaleina ole myynnissä.

1) Luonnon salaiset voimat (ei kansikuvaa)
2) Tuhlaammeko lastemme tulevaisuuden? (ei kansikuvaa)
3) Varjoja Peilissä - Yliaistillisia tutkimuksia luonnosta


UUSI AJATUS LÖYTYY LUONNOSTA 2

Käsikirja luonnon salaisista voimista ja niiden käytöstä
Suurteoksen toisessa osassa tutustutaan syvällisemmin kalevalaisiin luonnonvoimiin. Ensimmäisen osan alkutuotannossa esiintyneiden käsitteiden kuten bioenergia, värähtely ja maasäteily rinnalle avautuu uusi käsite "henkinen bioenergia".

Näin aukeaa loputon auttamisen tie alati kasvavilla henkisillä voimilla. Kirja sisältää runsaasti toisen auttamiseen tähtäävää opastusta. Myös tiedot eri olevaisuuksien maailmoista syvenevät.



UUSI AJATUS LÖYTYY LUONNOSTA 3


Käsikirja luonnon salaisista voimista ja niiden käytöstä

 
Suurteoksen kolmannessa osassa tutustutaan hyvän ja pahan väliseen taisteluun, jota esiintyi jo muinaisella Atlantiksella. Nyt paljastuu ihmisen toinen puoli, mustien voimien maailma. Ilman pahuutta ei olisi hyvyyttäkään.

Paha voitetaan kuitenkin aina hyvällä.

Näin aukeaa loputon auttamisen tie alati kasvavilla henkisillä voimilla. Kirja sisältää 125 käytännön ohjetta mustien voimien hävittämiseen sekä koko luomakunnan auttamiseen tähtäävää opastusta. Henkinen tie on kaikille avoinna.



UUSI AJATUS LÖYTYY LUONNOSTA 4

Kuntouttajan käsikirja ja hakemistot


Käsikirjaan on koottu kaikki keskeisimmät käytännön ohjeet
, joita Esko Jalkanen on reilun parin vuosikymmenen ajan opettanut kaikille halukkaille. Jotta ohjeiden käytännöllinen toteutus sujuisi mahdollisimman vaivattomasti, esitetään lukuisa joukko vihjeitä, jotka helpottavat sopivan kuntoutusohjeen valintaa.


Siten uusia avaimia löytyy niin oman henkisen kasvun ja kehityksen kuin myös ihmisten, eläinten, kasvikunnan ja koko maapallon elinolosuhteiden parantamiseksi.

Kolmiosaisessa kirjasarjassa esitettyjä asioita on myös helpompi yksityiskohtaisesti tutkia, koska käsikirjasta löytyy myös asiaa koskevat hakemistot. Käsikirjassa esiintuodut asiat eivät korvaa virallista lääketiedettä, siihen liittyviä lääkehoitoja, hoitosuosituksia tai muita ohjeita.


LUPA AUTTAA - Tosikertomuksia elävästä elämästä



Monet ovat sulkeneet kaiken yliluonnollisen pois elämästään, koska pelkäävät kaikkea tuntematonta. Tämä pelko on kuitenkin aiheetonta, sillä kaikelle löytyy aina lopulta luonnollinen selitys, kunhan asioihin vain hieman syvemmin paneudutaan. Kirjan avulla moni pelko näkymättömiä asioita kohtaan häviää.


Kirjan useat kymmenet tosikertomukset vahvistavat, että monilla on yliluonnollisia tai -aistillisia kokemuksia, mutta usein näitä asioita ei uskalleta tuoda esille, koska ympäristö ei aina suhtaudu yliluonnollisilta tuntuviin asioihin kovin myötämielisesti.


Apua näihin henkisiin rasitteisiin (pahat silmät, maanläheiset vainajat, kummitukset, karmalliset rasitteet, kiroukset ja menneisyyden kauhut) kuitenkin löytyy eli yksin ei kenenkään tarvitse näiden havaintojen kanssa jäädä.


Myös hätä on nykyään kaikkialla suuri ja käsinkosketeltava. Olivatpa syyt ihmisen ongelmiin tai sairastumiseen mitkä tahansa, kirjassa tuodaan esille toisenlainen, laajempi ja samalla henkinen näkökulma asioihin, jotka kirjan tekijälle löytyivät lähes pakon sanelemana, kun hän oli palvellut 15 vuotta julkista ja yksityistä terveydenhuoltoa. Ihminen ei ole kuin auto, joka voidaan viedä korjaamolle ja purkaa osiin ja koota uudelleen kasaan. Ihminen on enemmän kuin osiensa summa.



Kun ihmisen korkeampi olemuspuoli heikkenee, ihminen sairastuu. Vaikuttavina tekijöinä voivat olla bioenergian riittämättömyys, maasäteily, kotiympäristön teknologiasta aiheutuvat säteilyt tai erilaiset ajatusperäiset häiriöt. Ajatusperäisten häiriöiden tunnetuimpia aiheuttajia ovat alkoholi, huumeet ja tupakka.


Samaan joukkoon voidaan lisätä myös erilaiset syömishäiriöt anoreksiasta bulimiaan, peli- ja nettiriippuvuudet ja muut himot. Näkymättömiin voimiin ja häiriöihin löytyy apua. Myös eläimiä voidaan auttaa. Kirja kertoo, miten Esko Jalkasen elämäntyötä voidaan toteuttaa käytännössä.


Joillekin saattaa kirjaa lukiessa herätä kysymys, miten itsekin voisi päästä henkisen tiedon lähteille? Tähän kysymykseen kirja antaa myös erilaisia vaihtoehtoja. Henkinen tie on kaikille vilpittömille etsijöille aina avoin!



LUE MYÖS:


Ei kommentteja: