26.5.2011

KYSYMYKSIÄ MESTAREILLE 3.-10.5.2011


Henkimaailman mestareita kanavoinut Toni Ann Winninger
3.-10.5.2011
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine



Kysymys:
Mestarit, olen 61-vuotias. Eräs ahdistava malli toistuu jatkuvasti elämässäni, huolimatta ponnistuksistani lopettaa se. Se alkoi ollessani hyvin nuori.

Vanhempani syyttivät minua aina asioista, joita en tehnyt tai tein aikoen tehdä oikein. Tunsin jäykistyväni ja olevani heikko ja avuton heidän kontrolloivasta ja kriittisestä asenteestaan minua kohtaan.

Valitettavasti tämä malli on jatkunut elämäni läpi auktoriteettien ja vallassa olevien ihmisten osalta ja taaskaan minua ei koskaan kuulla. Se tuntuu kuin unelta, missä huudan ja kutsun eikä kukaan kuule. Kertokaa minulle, mitä elämänoppituntini ovat ja miten rikon tämän tuskallisen kuvion.
-Mona, Iso-Britannia


Vastaus:
Ensisijainen elämänoppituntisi on löytää oma voimasi ja näin kontrolloida sitä, mitä tunnet elämästäsi. Kun olit lapsi, vanhempasi kertoivat sinulle, mihin sinun pitäisi uskoa ja mitä he ja yhteiskunta odottivat sinulta. Et pitänyt sitä reiluna, mutta hyväksyit silti nämä säännöt omaksi uskomusjärjestelmäksesi. Olet säilyttänyt nämä ajatukset etkä ole tehnyt mitään käyttääksesi vapaata valintaasi siinä, miten elämääsi "pyöritetään".


Lähteen osana - aivan samanlaisena kuin kaikki muutkin - sinulla on kyky luoda oma todellisuutesi. Sinulla on sama voima kuin muilla. Sinulla on sama kyky valita ja olla hyväksymättä toisten mielipiteitä. Tunnet, ettei sinua koskaan kuulla, koska et ajattele ansaitsevasi kuulluksi tulemista. Kasvatuksesi vuoksi hyväksyt, että auktoriteettiasemassa olevilla ihmisillä on kontrolli sinusta, kuten sinulle ohjeistettiin. He käyttävät tätä kontrollia niin kauan, kuin sallit sen. Olet täysin tietämätön siitä, että toisten kontrolloinnin salliminen tulee sinun sisältäsi.


Sen tavan muuttamiseksi, miten reagoit toisiin ihmisiin - toisin sanoen, ollaksesi sallimatta heidän kontrolloida itseäsi - sinun täytyy alkaa nousta puolustamaan itseäsi ja ottaa voimasi takaisin. Ensimmäisellä epämukavalla hetkellä pysähdy ja kysy itseltäsi, mitä tunteita saat tilanteesta. Tämä kertoo sinulle, minkä kätketyn uskomusmallin sallit edelleen sanella käyttäytymistäsi. Päätä juuri siinä paikassa, ettei sinun tarvitse noudattaa vanhaa mallia. Sitten luo se, mitä haluat tapahtuvan. Sinun täytyy uskoa itseesi.


Kysymys:
Mestarit, olen jumiutunut tunteeseen, että olen mielikuvitussuhteessa erääseen mieheen, jolla on suhde toisen kanssa. Tunnen oloni huonoksi, kun pidän hänestä. Olen oppinut muutamia oppitunteja tämän kokemuksen avulla, mutta en vieläkään näytä saavan häntä pois mielestäni.

Hän on myös tavallaan pomoni, mikä pidättelee minua tavoittelemasta unelmatyötä. Haluaisin lakata tuntemasta hämmennystä ja itsetietoisuutta, kun hän on maisemissa. Mitä voin tehdä lakatakseni vetämästä häntä elämääni, saadakseni tilanteen päätökseen ja päästäkseni eteenpäin tässä tehtävässä?
-Lisa, Israel



Vastaus:
Olet tiukasti kiinni näytelmässä, mihin olet laatinut käsikirjoituksen. Pystyt muuttamaan rooliasi haluamallasi tavalla. Juuri nyt olet laittanut itsesi hyvin turvalliseen asemaan. Haluat päätä pahkaa miestä, jota et mahdollisesti voi saada tällä hetkellä. Siksi ei ole mitään mahdollisuutta, että voit tulla torjutuksi tai loukatuksi tässä suhteessa. Tilanteen tekee vaikeaksi läheisyytesi tämän miehen kanssa. Useimmissa vastaavissa tilanteissa nainen valitsisi jonkun kuuluisa henkilön, jonka kanssa hänen ei tarvitsisi olla tekemisissä päivittäin.


Et luota siihen, että ansaitset jonkun, jolla on samat ominaisuudet kuin tällä miehellä, joten on turvallista haluta sellaista, joka on jo sitoutunut toiseen ihmiseen. Miksi tunnet olosi huonoksi? Se on sinun unelmasi, sinun harhakuvasi. Voit tuntea olosi huonoksi vain, jos hyväksyt, että vahingoitat jotakuta. Mutta kuka se on? Ainoa joka tuntee tässä epämukavuutta, olet sinä. Olet tehnyt mahdottomaksi onnellisuuden löytämisen.


Hämmennyksesi hänen läsnä ollessaan on sen ajattelemista, että hän ehkä on tietoinen hullaantumisestasi häneen. Vedät häntä puoleesi, koska asetat tarjolle sen nergian, että haluat olla hänen kanssaan. Siitä ei puhuta, mutta sen voi helposti tuntea kahden ihmisen välillä. Lopettaaksesi hänen huomionsa vetämisen puoleesi sinun täytyy lakata ajattelemasta, että haluat hänet. Tämä muuttaa itsetietoisuuttasi, kun hän on maisemissa.


Siihen saakka kunnes kirjoitat osasi uudestaan etsimään toista miestä, olet jumissa tässä hämmennyksen ja sydänsurun silmukassa. Aloita kuvauksella ihannekumppanistasi, sitten ihannetyöstäsi. Voit huomata, että oman työsi muuttaminen on vastaus ongelmiisi. Ansaitset miehen, joka rakastaa sinua sellaisena, kuka olet, ja joka haluaa jakaa elämänsä kanssasi.

Kysymys:
Mestarit, jos meillä on ehdotonta rakkautta Kotona, miksi meidän täytyy kokea mitään muuta? Olen melko varma, että elämäni pääoppitunti on tuntea rakkaudettomuutta elämäni ajan, vaikken ole paha ihminen - itse asiassa olen melko hyvä ihminen. Jos päästessäni Kotiin riemuisten taas ehdottomassa rakkaudessa, miksi minun täytyy kokea tätä rakkaudettomuutta?

Myös riippumatta siitä, mitä teen, miten yritän meditoida, rukoilla jne., en pysty koskaan pääsemään kosketukseen sieluoppaan tai minkään olennon kanssa, että hän auttaisi minua tässä elämässä. Miten tarkkaan ottaen saan yhteyden ja tiedän saavuttaneeni sielutasapainon, jotta voin parantua?
-JH, USA


Vastaus:
Kuten olet oppinut tällä matkalla maan päälle, on suuri ero rakkauden ja rakkaudettomuuden välillä. Jos sinulta ei koskaan puuttuisi rakkautta, miten tietäisit, miten upeaa ehdottomassa rakkaudessa oleminen itse asiassa on? Monet sielut viettävät elämien ajan opetellen kaiken erilaisista rakkauksista ja fyysisistä tunteista, joita liittyy ihmisen rakkauteen. Kyse on tiedon ja viisauden etsinnästä. Naurat tälle kysymykselle ollessasi Kotona.


Sinulla on taipumusta olla kärsimätön niin itsesi kuin toistenkin kanssa. Ajattelet, että sen noudattamien, mikä on toiminut joillain toisella yhteyden ottamisessa ei-fyysisiin sieluihin, pitäisi toimia sinulla juuri samalla tavalla ensimmäisellä tai toisella yritykselläsi. Ensinnäkin, sinä ajattelet liikaa. Silloinkin kun yrität meditoida, mielesi päättää aina, mitä pitäisi tapahtua, ja ihmettelee, miksi ei tapahdu. Tämä tekee sinulle mahdottomaksi kuulla tuo hiljainen ja pieni ääni "tuolta puolen".


Myös niin ajatteleminen, että sielut tulevat auttamaan sinua, on vähän röyhkeä olettama. Oppaat eivät koskaan kerro sinulle, mitä tehdä - he voivat vain antaa pikkuopastusta mahdollisuuksista. He eivät voi kertoa sinulle, onko sielusi tasapainossa, koska tuossa käsityksessä ei ole järkeä ihmiskehossa oltaessa.


Parantuminen liittyy vain aikomukseesi tuoda tasapaino fyysiseen luontoosi. Tarvitaan vain sen hyväksymistä, että sinulla on voima parantua, ellet ole valinnut sairaustilaa elämän oppitunniksi etkä ole vielä oppinut tuota taustaoppituntia.

Kysymys:
Mestarit, olette usein opettaneet, että olemme täällä löytämässä, kuka oikeasti olemme, ja rakastamassa itseämme. Onko tämä perimmiltään ainoa tarkoituksemme ja koko huomiomme voidaan kohdistaa olemiseen rakkautta ja valoa ja sielumme ruumiillistuma vai täytyykö ennakkosuunnitelmamme ja elämänoppituntimme - kenties jonkin keksinnön tuominen maailmaan, toisten opettaminen, yhteisön luominen tai perheen kasvattaminen - toteuttaa ensin?
-Hazel, Iso-Britannia


Vastaus:
Silloin kun annamme yllä olevan tarkoituksen, summaamme perimmäisen syyn inkarnoitumiseen. Löytämällä todellisen olemuksenne ja tuntemalla sitä ehdotonta rakkautta, mikä on luonteenne, kykenette suorittamaan kaiken muun, mitä haluatte kokea jossain elämässä. Saatatte tehdä kovasti työtä kasvattaen perheen, mutta jos ette kykene näkemään tuohon tehtävään rakennettua oppituntia - kuten keskinäisen riippuvuuden käsitteleminen tai väkivaltaisen suhteen jättämismahdollisuuden oivaltaminen tai avun vastaanottaminen asioiden tullessa ylivoimaiseksi - ette työstä tuon tietyn elämän tarkoitusta.


Asioita ponnahtelee esiin elämässä, koska teitte järjestelyjä niistä. Ne ovat tilanteita, jotka esittelevät teille oppitunteja. Mainitsit joukon asioita, jotka liittyvät yhteiskunnan auttamiseen, mutta normaalisti henkilön on käsiteltävä ensin peruselämänoppitunnit, ennen kuin hän menee "palvelumoodiin". Palveleminen valittujen oppituntien oppimisen jälkeen on joidenkin sielujen takaraivossa. Jos oppimattomiin läksyihin liittyy vaikeudet omanarvontunnossa tai itseluottamuksen puute, on vaikeaa auttaa toisia.


Sielu on voinut päättää olla hyvin paljon tekemisissä toisten kanssa elämänsä alusta saakka, jos henkilö on valinnut egon tai sen ymmärtämisen, miksi ihmiset auttavat toisia. Opettaminen ja yhteisön luominen voi olla oppituntina kontrolloinnissa tai oman voiman tai luomiskyvyn löytämisessä. Sielulla voi olla myös rentouttava elämä, missä oppitunnit eivät ole pääsyy täällä olemiseen. Ydinasia kuitenkin on, että sielu inkarnoituu oppiakseen jotain itsestään. Täydellinen pyyteettömyys kertoo sinulle vain se, mitä voit tehdä toisten hyväksi, ei sitä, mitä voit oppia itsestäsi. Se voi indikoida myös sitä, että teet asioita tunteaksesi itsesi hyväksi, koska et rakasta itseäsi riittävästi.


Kysymys:
Mestarit, minulla on aina ollut epärationaalinen pelko siitä, että tuntemani ihmiset (erityisesti ystävälliset!) näkevät minut tai puhuvat minulle. Olen ok vieraiden kanssa. Tämä on hyvin kummallista ja ärsyttävää ja se on ollut yksi tämän elämän vaikeimmin ratkaistavista ongelmista. Voitteko antaa minulle mitään vinkkejä tämän pelon syystä ja siitä, miten voisin jotenkin vapautua siitä?
-Angela, Australia


Vastaus:
Tässä elämässä ja menneissä elämissä sinua ovat käyttäneet hyväksi ja pettäneet ne, jotka ovat näyttäneet ystäviltäsi ja perheeltäsi. Tämä on jättänyt sisääsi pelon, että joku jonka tunnet, erityisesti sellainen joka näyttää yrittävän päästä lähellesi ystävänä, tekee tämän vain saadakseen sinusta parhaan irti. Silloin kun tapaat jonkun, jota et tunne, tämä ei laukaise tätä kätkettyä pelkoa, koska et odota koskaan näkeväsi tuota ihmistä enää.


Olet luonteeltasi hyvin avoin, mikä alistaa sinut toisten käytettäväksi. Se mikä alkaa yksinkertaisena pyyntönä auttaa "ystävää", muuttuu suureksi odotukseksi ja kuluttaa aikaasi ja resurssejasi. Sinun on melkein mahdotonta sanoa "ei" ihmisille ja tiedät, etteivät vieraat pyydä sinulta palveluksia, joten he eivät ole uhka jokapäiväiselle elämällesi.


On aika muistaa, että kaikki sielut ovat samanlaisia. Kukaan ei ole velkaa kenellekään muulle. Olet vastuussa vain itsestäsi. Ota takaisin voimasi käyttämällä vapauttasi valita. Älä tee mitään, mitä et halua tai mikä ei tunnu oikealta sinulle. Riippumatta siitä, kuka pyytää sinua tekemään jotain, sano "ei", ellet todella tunne haluavasi tehdä sitä.


Sinulle ei ole mikään ongelma olla tuntemiesi ystävällisten ihmisten lähellä, jos ymmärrät, että olet samanlainen kuin he. Pystyt laskemaan leikkiä heidän kanssaan ja mukavasti astumaan sivuun kaikista pyynnöistä käyttää aikaasi. Prosessi on hidas, mutta tietäen pelkosi syyn voit helposti käsitellä sen. Huomaat myös, etteivät kaikki ole käyttämässä sinua hyväkseen.


Kysymys:
Mestarit, mikä Balin merkitys on? Olen kuullut, että se sijaitsee kahden "linjan" risteyksessä. Ovatko nämä mannerlaattoja? Olen kokenut siellä paljon pelkoa ja tunsin ikään kuin kuminaa maan alla.

Eräs nuori mies putosi tulivuoreen ja kuoli. Tunsin elämäni olevan suuressa vaarassa. Sen jälkeen pelkoni ja negatiivisuuteni on lisääntynyt ja olen tuntenut olevani heikompi. Mitä todellisuudessa tapahtui?
-D., Norja


Vastaus:
Maan päällä on kymmenittäin erilaisia linjoja. Mannerlaattoihin ei yleensä viitata linjoina, koska ne kohtaavat, ovat päällekkäin tai kulkevat toistensa alle, mutteivät risteä. "Linjat" ovat mitattavissa olevia magneettisia, sähköisiä tai aaltovärähtelyjä. Jotkut ihmiset ovat riittävän herkkiä ja voivat tuntea ne ilman instrumentteja. Planeetan monissa paikoissa ihmiset ovat käyttäneet linjoja kirkkojensa ja metafyysisten rituaalipaikkojensa sijoittamiseen modernin ihmisen aikakauden alusta saakka.


Bali on Tulirenkaassa, alueella missä 75% maapallon aktiivisista ja nukkuvista tulivuorista sijaitsee. Laavan ja painesopeutusten maanalainen liike keikuttaa jatkuvasti tätä aluetta. Monet ihmiset jotka asuvat tällä alueella, ovat erittäin herkkiä purkautumista edeltävän paineen muodostumiselle. Energiaherkät ihmiset voivat kerätä millä tahansa alueella joko negatiivista tai positiivista energiaa itseensä. Pelko on äärimmäistä negatiivisuutta.


Kokemuksesi Balilla toi sinut kontaktiin suuren negatiivisen energiamäärän kanssa. Se toi sinut kontaktiin myös inkarnoitumattomien sielujen kanssa, jotka ovat jättäneet ihmiskehon, mutta eivät ole siirtyneet valoon, ja ne pyrkivät elämään toisten energialla. Inkarnoitumattomat voivat helposti ottaa energiaa sellaiselta, joka on pelokas. On totta, että samanlaiset energiat vetävät puoleen toisiaan, ja negatiivinen energia on kiinnittynyt sinuun.


Mitä enemmän pelkäät, sitä houkuttavammalta vaikutat ja sitä helpommin olet näiden energiavampyyrien kohteena. Tarvitset parantajaa tai energia-asiantuntijaa auttamaan tämän negatiivisen hengen saamisessa jatkamaan matkaansa. Sen lähdettyä pois energiasi palaa, koska kukaan ei ruoki itseään sinulla.

On tärkeää, että luot positiivisen energiakentän ympärillesi, jotta vedät vain positiivista energiaa luoksesi tästä eteenpäin.

Ei kommentteja: