22.5.2011

MIELIALALÄÄKKEET


Kirjoittanut Geoffrey Hoppe
Toukokuun 2011 Shaumbra-uutiskirjeestä
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine



Tämän päivän kuuma aihe:
Miten ihminen voi päästä eroon masennuslääkkeistä?



Olemme juuri lopettaneet kaksipäiväisen "Mielen tuolle puolen" -työpajan täällä Suomessa. Se oli ihanteellinen työpaja kaikin tavoin. Noin 80 shaumbraa tuli ympäri Suomea sekä Romaniasta, Saksasta, Sveitsistä, Norjasta, Tanskasta, Ranskasta, Belgiasta ja Iso-Britanniasta.

Tämä paikka olin noin tunnin päässä Helsingistä pohjoiseen, kauniissa ympäristössä järvien ja metsien keskellä. Emäntämme Irma Rantala ja hänen porukkansa tekivät ensiluokkaista työtä hoitaessaan kaikki järjestelyt ja yksityiskohdat. Ja Adamus osui nappiin viestinsä toimittamisessa.


Suuri osa Adamuksen painopisteestä kuluneena vuonna on koskenut siirtymistä mielen tuolle puolen, tietoisuuskehoon. Tämä teema oli kudottuna viimeaikaisiin kuukausi-shoudeihin ja hän puhui siitä pitkään "Mielen tasapaino" -symposiumissa Etelä-Kaliforniassa huhtikuussa.


Ei Adamus eikä Tobias ole vatvonut ylösnousemuksen "tehtävälistoja", vaan sen sijaan päättänyt muistuttaa meille, että eläisimme täysillä ja yltäkylläisesti emmekä takertuisi pitkiin asialistoihin, mitä meidän ei pitäisi tehdä.


Mutta kummankin lyhyen listan kärjessä on ehdotus (eikä pelkkä ehdotus), että shaumbran ei pitäisi ottaa lääkkeitä masennukseen ja ahdistukseen. Samaan aikaan he mainitsevat, että masennus, ahdistus ja tappiontunne voivat olla heräämisprosessin oireita.



Heidän varoituksensa masennuslääkkeistä tuli valokeilaan, kun Crimson Circle ilmoitti Keahak-projektista. Yksi vaatimus 99 ydinosallistujalle ja monille, monille energiatukijoille on, etteivät he tällä hetkellä ota mitään lääkkeitä masennukseen tai ahdistukseen eivätkä ole ottaneet puoleentoista vuoteen. Saimme paljon sähköposteja ihmisiltä, jotka halusivat tietää, miksi tämä on vaatimuksena.


Yksinkertainen selitys on, että Keahak-projektiin osallistujat - erityisesti 99 - integroivat suuria uusia määriä valo/lähde-energiaa tietoisuuskehoonsa. Tällä voi mahdollisesti olla vastakkainen vaikutus sellaiselle, joka ottaa mielialalääkkeitä, kuten ylikuormittaa ajatuskiertoa ja räjäyttää sen.


Adamukselle esitettiin kysymys tästä Suomen viikonloppumme aikana. Tunsin valtavan informaatiolatauksen, joten suljin silmäni keskittyäkseni paremmin. Tässä on ote hänen vastauksestaan:



"Nämä (lääkkeet) tukkivat ja/tai vääristävät aivojen valolähteen ja näin vääristävät todellisuutenne ja käsityksenne itsestä. Mielenne pitää tätä todellisuutena ja estää "minä olen" -olemuksen yritykset muistuttaa mielelle, ettei tämä ole todellista. Kenties yksi suurimmista vaaroista on, että lääkkeet estävät nämä tärkeät muistutukset sisältä, jumaluudelta. Lääkkeet sekaantuvat tähän normaaliin ja tärkeään kommunikointiin."




Saimme myös melkoisesti sähköposteja ihmisiltä, jotka parhaillaan käyttävät lääkkeitä ja haluavat tietää, miten niistä päästään eroon. Todella surullinen uutinen on, että emme tiedä mitään kovin tehokasta hoitoa tai terapiaa tällä hetkellä, paitsi asteittainen lääkkeiden lopettaminen. Adamuksen mukaan lääkkeiden fyysinen ja psyykkinen jäämä pysyy kehossa/mielessä aina puoleentoista vuoteen saakka. Kehon myrkynpoisto auttaa jossain määrin, mutta myös mieli luo riippuvuutta lääkkeisiin pitkään sen jälkeen, kun kemialliset vaikutukset ovat poissa. Suomen työpajan aikana hän ehdotti, että "valoterapia" voisi auttaa helpottamaan lääkityksen jälkeistä elämää ja antaa vähän muuta helpotusta käyttäjille.




Mielialalääkkeiden määräämisestä on tulossa laajemmalle levinnyttä maailmassa, kun lisää ihmisiä kokee stressiä elämässään ja useammat ihmiset tuntevat henkisen masennuksen vaikutuksia heräämisensä aikana. USA:n valtion tutkimuksen mukaan masennuslääkkeistä on tullut yleisimmin määrättyjä lääkkeitä USA:ssa. Niitä määrätään enemmän kuin lääkkeitä hoitamaan korkeaa verenpainetta, korkeaa kolesterolia, astmaa tai päänsärkyä. Kymmenen prosenttia yli 18-vuotiaista naisista ja 4% miehistä käyttää USA:ssa nyt näitä masennuslääkkeitä. CNN:llä haastatellun lääkärin mukaan: "Lääkärit lääkitsevät nyt tyytymättömyyttä. Liian monet ihmiset ottavat lääkkeitä, silloin kun heidän todellisuudessa täytyy tehdä muutoksia elämässään."

Kysymys siitä, miten päästä eroon näistä lääkkeistä, pyörii jatkuvasti ajatuksissani. Adamus on sanonut, että hän antaa lisää yksityiskohtia, mutta haluaa myös shaumbrojen tekevän yhteistyötä tässä aiheessa. Linda ja minä söimme tänä iltana päivällistä tanskalaisen psykiatrin tohtori Ole Nielsenin ja hänen vaimonsa Elenan kanssa. Hän ja Elena ovat osallistuneet kaikkiin "Mielen tasapaino" -symposiumeihin (Colorado, Berliini ja San Diego) ja nyt "Mielen tuolle puolen" -työpajaan täällä Suomessa. Meillä oli hyvä keskustelu masennuslääkkeistä ja totesimme, että paljon enemmän työtä täytyy tehdä ongelman kummassakin päässä - mitä ovat vaihtoehdot resepteille ja mitä voidaan tehdä niiden ihmisten auttamiseksi, jotka haluavat lakata ottamasta niitä?


Haluaisimme kuulla tästä aiheesta shaumbroilta, joilla on henkilökohtaisia tai ammatillisia kokemuksia, ja olemme luoneet erityisen keskustelualueen Crimson Circlen -foorumille tästä aiheesta keskustelemiseen. Klikkaa tätä linkkiä www.shaumbraforums.com/ccc/viewforum.php?f=57 ja kerro omista kokemuksistasi ja näkemyksistäsi. (Huom. Jos et ole vielä käyttänyt foorumia, sinun täytyy rekisteröityä ensin.)

Lue myös:


Ei kommentteja: