13.12.2010

PAKKOROKOTUSLAKI MENI LÄPI



EI PAKKOROKOTUSLAILLE -adressin allekirjoittamisen aika on nyt ohi, sillä PAKKOROKOTUSLAKI on mennyt läpi ehdotuksen mukaisesti eduskunnan toisessa käsittelyssä 7.12.2010, huolimatta lähes 7000 adressin allekirjoittaneesta.




Laki astuu voimaan Suomessa 1.1.2011.
Sosiaali- ja terveysvaliokunta olisi voinut olla asiassa asiantunteva ja muuttaa sisältöä, muttei sen sijaan tehnyt mitään.


Hallituksen esityksessä todetaan, että ko. tapauksessa rokote on pakko ottaa, jos niin määrätään.  Siitä kieltäytymisen seurauksena voivat olla sakko, vankeus (terveyssuojelurikkomus) ja eristäminen.



12 §


Kunnan on järjestettävä yleisiä pakollisia rokotuksia sellaisen tartuntataudin leviämisen estämiseksi, joka voi saada aikaan huomattavaa vahinkoa väestön tai sen osan terveydelle, taikka muusta terveydenhoidollisesti tärkeästä syystä.

Valtioneuvosto päättää pakollisen rokotuksen toimeenpanon ajankohdasta ja siitä, mitä väestönosaa, ryhmää tai ikäluokkaa rokottamisvelvollisuus koskee, minkä ajan päätös on voimassa sekä mitä rokotuksessa on muutoin noudatettava.

Ennen päätöksen tekemistä asiasta on hankittava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lausunto, jollei Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ole tehnyt asiaa koskevaa esitystä.




Ei kommentteja: