20.12.2010

21.12.2010 ON TÄYDELLINEN KUUN PIMENNYS JA PUNAINEN KUU


Teksti: Maya-astrologi Päivi Kaskimäki


Maya-kalenteri Tzolkinin kierros vaihtuu, kuunpimennys ja talvipäivän seisaus


Maya-kalenteri Tzolkinin kulumassa oleva kierros on lopuillaan. Yksi kierros on 260 päivää pitkä ja tällä kertaa tuo päivä numero 260 sattuu huikean hienosti jouluaattoon 24.12

Seuraava kierros alkaa sitten joulupäivänä 25.12.

Ennen jouluaattoa saamme juhlistaa, tai sanoisinko ennemminkin syvällisesti tuntea, kaksi merkittävää tapahtumaa, täydellinen kuun pimennys ja talvipäivän seisaus.
 

Lainaus Ursan sivuilta selittää tätä pimennystä tarkemmin: ”Pimennys on syvimmillään klo 10.17. Kun Kuu on kokonaan täysivarjossa on täydellinen kuunpimennys. Täydellisen kuunpimennyksen aikaan Kuu ei ole musta, vaan se saa punertavan värin Maan ilmakehän läpi kulkeneesta Auringon valosta”

Mikäli taivas on selkeä, voi olla että pääsemme siis nauttimaan taivaalla konkreettisesti näkyvästä, punaisesta kuusta.


Maya symboleissa on merkki joka on nimeltään Punainen Kuu. Kuu edustaa syvää tunnetta ja solumuistia. Se on dna:n aktivoitumista ja kehoon tallennetun kosmisen muistin heräämistä symboloiva laatu. Punainen väri on itäisen ilmansuunnan väri ja se myös värinä edustaa tunteita ja tunnelmia ääriasteikolla nollasta tuhanteen koko skaala.


Pimentyvä kuu, kuten myös maya-kuu nostavat esiin meille ihmisille erityisen ja omimman laadun, tunteet. Tekemisiämme ohjaa tavalla tai toisella tunne. Se joka tunnistaa omat tunteensa on vankkumattomasti oman itsensä keskusvoimassa. Häntä ei voi ohjailla pois omasta totuudestaan tai omalta tieltään.


Ne tahot, jotka ovat oppineet manipuloimaan ja hyödyntämään ihmisen tunnekenttää ovat saaneet voimallisen otteen jolla ohjailla suuria massoja ihmisiä mielensä mukaan. Tässä kontrollipelissä ovat raha ja aika tulleet tärkeimmiksi tekijöiksi. Tässä pelissä unohdimme taitomme ja vapaan energiamme luomisvoiman.


Itse koen, että tämän kuun pimennyksen tarkoitus on aktivoida meidät muistamaan entistä paremmin se, keitä todellisuudessa olemme. Koen, että tämä pimennys on tullut uudelleen koodaamaan tunnekenttäämme ja puhdistamaan vielä jäljellä olevia tukoksia joita sinne on kertynyt kaikkien elettyjen elämien aikana.


Siispä antautukaamme tuntemaan ja tunnistamaan itsessä nousevat tunteet, jokaisella niistä on oma viestinsä meille kullekin, henkilökohtaisena aktivaattorina.



Virallisesti talvipäivän seisaus 22.12.


Itse vietän myös talvipäivän seisausta huomenna kun on 21. päivä. Monille alkuperäiskansoille, kuten Druideille tasaus ja seisaus päiviä juhlistetaan aina neljännes vuosittain kuun 21. päivänä.


Tämä pimennys on minusta selkeä yhteyden muodostumisen porttipäivä. Talvipäivän seisaus 2012 on huomisesta enää tasan kahden vuoden päässä. 21.12.2012 on tarkka päivämäärä sille että mayojen Tun kalenterin 5x5200 Tunia päättyy ( = 25625 vuotta). Tähän liittyviä teemoja ja tietoisuuden kohoamista me elämme jo nyt.


Huominen, 21.12.2010 on kuin Maan telakoitumista seuraavalle, entistä tarkemmalle asteelle niin,
että suora yhteys Maasta galaksimme keskukseen,
on entistä tarkemmassa linjassa.

Mitä suorempi on linja, sitä puhtaampi on yhteys Lähteeseen.

Tämä on käynnissä niin planeetallemme kuin
myös meille jokaiselle sen asukkaalle.



Olemme valmiita ottamaan vastaan seuraavan askeleen siirtyäksemme uuteen värähtelytaajuuteen. Tähän valmistautumiseen liittyy selkeästi prosessit joita käymme vielä läpi tunteiden kanssa. Erityisesti tunteet ovat pääosassa omassa arjessa ja elämän lähipiirissä jonne viimeiset vihkimykset ennen ylösnousua olemme itse itsellemme rakennelleet.


Yöllä unessa ja päivän hereilläoloaikaan voi olla moninaisia tuntemuksia niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Voimakkaiden porttien avautuessa kuun ja talvipäivän seisauksen aikaan, tapahtuu merkittäviä aurakentässä olevien koodien aktivointeja.


Energialinjoja kehon eripuolilla säädetään ja sähkömagneettinen kenttä on monella tapaa uudelleen säätymässä myös. Hermostomme välittää entistä nopeammin sähköisiä ja magneettisia uusia impulsseja ja tämä voi tuntua kaikenlaisina fyysisen kehon tuntemuksina. Kutitusta, kihelmöintiä ja levottomia kehonosia.




21.12. on Tzolkinissa päivä numero 257


Päivän energia on nimeltään Punainen Planetaarinen Maa.
Jo nimi on kuvaava. Planeettamme Maa ottaa uuden synkronoidun taajuuden ja paikkansa suhteessa galaksiin ja sitä kautta kosmokseen.



Maa edustaa synkronismia ja luonnollista rytmitystä, ajan jaksojen kiertoa, fraktaali aikaa ja syklisyyttä. Henkilökohtaisella tasolla asiat tapahtuvat juuri oikealla tavalla vaikka ne saattavat tapahtua hyvin eri tavoin kuin itse oli suunnitellut. Kuin luonnostaan löytää itsensä tilanteista ja tapahtumista jotka nostavat esiin juuri sen asian joka itselle on sillä hetkellä tärkeää tai tarpeellista.


Planetaarinen, kymmes sointu taas toimii nostaen esiin kaiken tässä hetkessä valmiiksi tulleen. Se on ilmentymistä, valmistumista ja näkyväksi tulemista.


Huomisen tapahtumat ja tunteet siis nostavat itselle näkyviin sen, mikä on tullut valmiiksi ja toisaalta se saattaa toimia niin että joutuu katsomaan itseään ja näkemään sen, mikä vielä vaatii hiomista. Voi olla että teoriat ja näkemykset jotka ovat olleet pitkään kantava voima omassa elämässä menettävät merkityksensä tai ne haastetaan testiin ja koetukseen.


Oletko tosiaan tätä mieltä ja onko tämä tosiaan se miten haluat toimia. Käynnissä on ikäänkuin karaistuminen ja itsensä entisestään voimistaminen; Kyllä olen tosiaan tätä mieltä ja kyllä kuljen juuri sinne minne sieluni ohjaa kulkemaan. Toisinaan tämä itsenäinen ja vapaa tie vaatii suunnatonta tinkimättömyyttä ja oman itsen todellista tunnistamista, omien arvojen kautta toimimista ja intuition herkistynyttä kuuntelemista. Myös yksinäisyyttä.


Oppaana on Käärme ja se edustaa herkkiä vaistoja, aisteja ja alitajunnan kautta kumpuavaa intuitiivista tietoa. Se on myös meissä oleva kontrolloimaton, alitajuinen keskus jonka tarkoitus on suojella ja auttaa selviämään hengissä. Näin ollen monet esiin nousevat tuntemukset eivät ole järjen avulla selvitettävissä, ne saattavat kummuta jostakin niin kaukaa että emme edes muista niiden syntyä. Siksi voi vain luottaa omiin vaistoihinsa ja tunteisiin, turhaan ne eivät nouse.


21.12. voima merkkinä on päivä numero 99.
Sininen Galaktinen Myrsky.
Tämäkin nimi on hyvin kuvaava.


Sininen väri on läntisen ilmansuunnan väri ja se on dynaaminen, toiminnallinen ja aikaansaava laatu. Myrsky pistää uudistumaan ja parhaimmillaan menee kaikki uusiksi. Myrsky on plutoniaalinen voimanlataus joka etenee vääjäämättömästi ja se hakee tavalla tai toisella uutta ilmentymismuotoa, todellisia uudistuksia.


Galaktinen sointu toimii tavalla, jonka tarkoitus on hakea eheää ja parantunutta kokonaisuutta. Jos jokin ei toimi tai vaatii parantumista, tämä sointu saattelee tapahtumat suuntaan jossa tuo jokin voidaan kohdata ja eheyttää. Joskus täytyy puhkoa paiseita ja katkoa sidoksia tai sukeltaa sylttytehtaan uumeniin ennen kuin paraneminen pääsee vauhtiin.



Parantavat uudistuksen tuulet tai taifuunit voivat olla liikkeellä niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Punainen Kuu, josta tuossa alussa kerroin, on tämän Sinisen Myrskyn haastemerkki eli liikkeelle paneva voima.

Onkin siis odotettavissa monenlaisia tunteita, tuuletusta ja uudistumisen kautta tapahtuvaa paranemista.


Tämä Myrskyn merkki sijaitsee Keltaisen Ihmisen aaltojaksossa ja todellinen vapaus on nyt tärkeässä roolissa. On aika ottaa oma elämä omiin käsiinsä ja ymmärtää, että tietoisuus on sen ymmärtämistä että olemme todella vapaita vasta sitten kun teemme itsenäisiä ja vapaantahdon kautta ilmaistuja tekoja. Olemme oman onnemme seppiä. Ketään muuta emme voi syyttää, vain katsoa omaa itseämme ja niitä kohtia joissa olemme vielä ulkoa tulevien tapojen, rakenteiden, asenteiden ja näkemysten vankeja.


Vapaudessa syntyy ja kasvaa täydellisin rakkaus ja tietoisuus.


Mitä tämä tarkoittaa meille kullekin yksilöinä on henkilökohtainen kokemus. Jokainen on polullaan juuri itselle oikealla kohdalla. Mitä tämä tarkoittaa Planeetta Maalle, se on mielenkiintoista nähdä. Vaikutukset voivat näkyä hyvinkin konkreettisesti tai sitten energeettisinä muutoksina.

Itse tunnen, että Maa ylittää huomenna tietyn tason tai merkkipaalun matkallaan kohti jotakin hyvin uutta, kohti galaktista yhdentymistä.



TYHJÄ SYDÄN


Opiskelut tämän planeetan karmayliopistossa alkavat monella olla jo takana. Tämän voi tunnistaa tunteesta jota itse kutsun tyhjän sydämen tilaksi. Yllättäen ei enää tunnu samalta kuin ennen. Tapaa ihmisen tai tulee tilanteeseen joka on ennen herättänyt suuria tunteita tai dramatiikkaa ja nyt, yht´äkkiä samat tunteet eivät enää herääkään. Olenko tullut kylmän tunteettomaksi tai mitä minulle on tapahtunut? Voi olla että tuntuu tyhjältä, oudolta tai suorastaan pelottavalta. Siinä missä ennen heräsi jokin tuttu tunnereaktio josta tunnisti missä mennään ja mitä seuraavaksi tapahtuu ja nyt sitä ei nouse lainkaan.


On siirrytty uudelle luomisen taajuudelle. Kun oppiläksy, jota myös karmaksi kutsutaan, on opittu, ei enää tarvitse draamoja eikä näytelmiä joissa tökitään toinen toisiamme herkkiin kohtiin. Emme enää liity toisiimme vanhojen roolien, pelkojen tai kulissien kautta vaan olemme oppineet vapautumaan tunnekoulun elämänläksyistä. Monet niistä tunteista joita kehoissamme olemme kantaneet mukanamme, ovat saaneet alkunsa jopa niinkin kaukaa kuin Atlantikselta.


Elämästä toiseen olemme opiskelleet niitä eri näyttämöillä ja nyt on tultu kohtaan, jossa ne on opittu ja loppuunsaatettu.
Ja sitten tuntuu todella tyhjältä.

Tyhjyys saattaa tuntua hyvin pelottavalta ensi alkuun. Itse meinasin heittää menemään jotakin todella arvokasta kun en löytänyt tästä tilanteesta mitään tuttua. Ei ollut mitään tarttuma pintaa jossa olisi löytynyt tuttua tunnetta. Tuntui että kaikki vain on. Pikku hiljaa aloin tunnistaa että tuossa tyhjyydessä alkoi syntyä jotakin aivan uutta. Se alkoi tuntua hyvältä ja sitten suorastaan taivaalliselta. Tyhjyydessä, niin ontolta kuin se voi tuntua ensi alkuun, on läsnä kaikki, vastaanotettavissa kaikki mahdollisuudet.



Kärsivällisesti ja aina välillä vanhoihin pelkoihin sukeltaen alkaa syntyä uusi alku. Siirtyminen uudelle luomisen värähtelytaajuudelle. Haasteellisinta alkaa olla se, että todella saa kaiken mitä tilaa ja mitä haluaa ja hyvin nopeasti!


On siis oivallettava, että täytyy itse tietää mitä haluaa seuraavaksi luoda. Sielunsuunnitelma alkaa olla loppu vanhassa merkityksessään ja onkin alettava itse luoda joka ainoa tuleva hetkensä tässä ikuisessa Nyt-hetkessä.



Jouluaatto 24.12 Tzolkin päivä 260



Päivä 260 on nimeltään Keltainen Kosminen Aurinko.
Se on myös Tzolkin kalenterin viimeinen päivä.


Kolmastoista sointu edustaa toimintaa, joka värähtelee samalla taajuudella kuin Lähde, Omnigalaktinen, kaikkien maailmankaikkeuksien keskus.


Täydellistä läsnäoloon antautumista, rauhaa, olemista ja energian keräämistä. Keltainen Aurinko on pyyteettömän rakkauden ilmentymä, Kristus-tietoisuus ja kaiken suvaitseva, ymmärtäväisesti rakastava laatu.


Tällä energialla on mahtavaa lähteä juhlistamaan jouluaattoa. Voisiko päivään täydellisempää ja ihanteellisempaa energiaa toivoa.


Seuraava kierros alkaa jälleen päivällä numero 1. 25.12 ja sitten ollaan myös uuden alun äärellä. Mitä uutta ja mullistavaa tuleva Tzolkin kierros ja vuosi 2011 tuovatkaan tullessaan.


Numero 11 on maya soinnuissa nimeltään Spektraali. Spektraalin soinnun toiminta edustaa erottelukykyä, hajottavaa ja irrottautuvaa tekemistä.
Purkamista, selkeyttä ja sen löytymiseen tarvittavia irtiottoja. Voimme lähteä luottavaisesti uuteen vuoteen tietoisena siitä että vain sellainen tekee nyt lähtöään joka ei enää kanna uudella ajalla.


Löydät päivän maya-tekstin sivuiltani kohdasta ”Ajatuksia Ajasta”.
Siellä ovat myös eri linnajaksojen ja aaltojaksojen ajankohdat.
25.12 alkavat Punainen Linna ja Lohikäärmeen aaltojakso.


Seppo Tanhuan blogissa on päivän maya-teksti 24.12 asti. Seuraavat päivitykset hänen sivuilleen http://www.astro.fi/ tulevat ensi vuoden alussa.





Ei kommentteja: