2.12.2010

Nasan paljastus: Arsenikkijärvestä löytyi elämää


Torstai 2.12.2010
 
Nasa löysi oudon elämänmuodon Maasta
 
Nasan tutkimusten mukaan Yhdysvalloissa olevan myrkkyjärven pohjasta löydetty pieneliö käyttää elintoimintoihinsa järven arseenia fosforin sijasta. Eliön kemia on todella poikkeuksellinen, koska tutummin arsenikkina tunnettu arseeni on yksi tunnetuimmista myrkyistä maapallolla.

- Uutta on se, että arseenia käytetään rakennuspalikkana organismissa, selitti Ariel Anbar, yksi tutkimuksen kirjoittajista.




Brittiläinen sanomalehti The Sun on paljastanut avaruushallinto Nasan jo ennakolta valtavaa kiinnostusta herättäneen tiedotustilaisuuden sisällön.



Huomisessa (siis tämänpäiväisessä) tiedotustilaisuudessa Nasa aikoo kertoa tutkijan löytäneen mikrobeja myrkyllisestä kalifornialaisesta järvestä kahden vuoden tutkimusten jälkeen. Nasan lehdistökutsu ehti ennakolta lietsoa runsaasti arvailuja jopa Maan ulkopuolisesta elämästä.


Vaikka varsinainen löytö onkin tehty maapallolla, se kyllä liittyy avaruudessa esiintyvän elämän etsintään. Nasan tutkijat katsovat, että jos arsenikkia sisältävässä järvessä voi olla elämää, sitä voi olla myös maapallon ulkopuolella omituisissa elinympäristöissä.


Nasa vetää löydöksestä johtopäätöksen, että myös maapallolla on "toisenlaista elämää", josta ei ole aiemmin tiedetty.







ILTALEHTI Tiistai 30.11.2010

Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto NASA pitää
2. joulukuuta merkittävän tiedotustilaisuuden


NASA:n mukaan tiedotustilaisuudessa kerrotaan astrobiologiaan liittyvästä löydöstä, joka tulee vaikuttamaan Maan ulkopuolisen elämän etsintään.


Astrobiologia on tieteenala, joka tutkii elämän syntyä, kehitystä, jakautumista ja tulevaisuutta maailmankaikkeudessa.

NASA järjestää tiedotustilaisuuden 2. joulukuuta kahdelta iltapäivällä paikallista aikaa (yhdeksältä illalla Suomen aikaa) päämajassaan Washingtonissa. Se lähetetään suorana televisiossa ja NASA:n verkkosivuilla.



Kyse ehkä Marsista?


Tähtitieteen professorin Esko Valtaojan mukaan tiedotustilaisuuden tarkemmasta sisällöstä ei ole liikkunut alan sisällä merkittäviä huhuja.

Hän päättelee tiedotustilaisuuteen osallistuvien tutkijoiden nimistä, että löydös ei liity aurinkokunnan ulkopuolisiin planeettoihin vaan Marsiin.

- Kaikki tietysti odottavat uusia elämänmerkkejä Marsista.




LUE MYÖS:









Ei kommentteja: