14.7.2010

Israel ja USA valmistelevat hyökkäystä Iraniin



Uutistoimisto Russian Today on saanut käsiinsä tiedon, että USA ja Israel olisivat lisänneet joukkojensa määrää Lähi-idässä. RT:n lähteiden mukaan Israelin tiedetään harjoitelleen Saudi-Arabian ilmatilassa mahdollista iskua Iraniin.



 
 
 
STT 13.07.2010
 
"Ydinsota alkaa, sillä USA ja Israel leikkivät tulella"
 
 
Kuuban entinen presidentti Fidel Castro on päättänyt pitkän hiljaisuutensa varoituksilla ydinsodasta.


Castro esiintyi maanantai-iltana televisiossa ensimmäistä kertaa 11 kuukauteen. 83-vuotias Castro vaikutti hyväkuntoiselta ja puheliaalta valtiollisen television nauhoitetussa haastattelussa.


Castro keskusteli Pyöreä pöytä -ohjelmassa Pohjois-Korean ja Lähi-idän tilanteesta, ja varoitteli totiseen sävyyn maailmaa ydinsodan uhasta. Castron hahmotteleman monimutkaisen skenaarion mukaan sota syttyy, kun Yhdysvallat yhdessä Israelin kanssa ryhtyy langettamaan Iranille pakotteita.


– Kun ne aloittavat sodan, sieltä se alkaa. Eikä se voi olla muuta kuin ydinsota. Uskon että sodan uhka kasvaa, sillä ne (Yhdysvallat ja Israel) leikkivät tulella, Castro selvitti.


Castro on esiintynyt julkisuudessa vain harvakseltaan sen jälkeen kun hän joutui suolistoleikkaukseen heinäkuussa 2006. Hän esiintyi vuonna 2007 kahdesti tv-haastatteluissa, ja vuonna 2008 hän ilmoitti eroavansa maan johdosta. Hän on kuitenkin kirjoittanut säännöllisesti kolumneja valtiollisiin lehtiin.

Castron hiljainen kausi päättyi äkisti viime viikonloppuna, kun hallitus kertoi hänen vierailleen kansallisessa tiedelaitoksessa.




Ei kommentteja: