30.7.2010

INCEPTION - Unimaailmasta kertova leffa



Aion nyt esitellä erään todella mielenkiintoisen uutukaisen leffamaailmasta eli ne teistä, jotka ette ole sitä vielä nähneet ja aiotte mennä katsomaan, lopettakaa lukeminen tähän, sillä nyt seuraa hieman juonipaljastuksia siitä ;)

Jo tähän mennessä äärimmäisen loistavat arvostelut ympäri maailman saanut uutuusleffa INCEPTION on kiitetyn ohjaajan Christopher Nolanin uusin tekele. Tämä ainutlaatuinen, viime perjantaina Suomessa ensi-iltaan tullut scifi-toimintaelokuva vie katsojat maailman ympäri ja vieläkin pidemmälle, unien rajattomaan maailmaan.



Elokuva kertoo Leonardo DiCaprion esittämästä Dom Cobbista, joka on alansa ehdoton huippu vaarallisessa lajissa, jota kutsutaan “poiminnaksi
arvokkaiden salaisuuksien varastamisessa syvältä ihmisten alitajunnasta, kun heidän mielensä ovat haavoittuvimmillaan
unen aikana.

Dom Cobbin  maineen hinta on kuitenkin kallis: työ on tehnyt hänestä kansainvälisen lainsuojattoman ja maksanut hänelle kaiken, jota hän on koskaan rakastanut. Nyt Cobbille tarjotaan mahdollisuutta vapauteen.


Tekemällä vielä yhden keikan Cobb voi saada elämänsä takaisin, mutta vain jos hän pystyy mahdottomaan – ”istutukseen”. Varastamisen sijaan Cobbin ja hänen tiiminsä on onnistuttava kääntämään asetelma päälaelleen; heidän tehtävänään ei ole varastaa ajatusta vaan istuttaa se. Jos he onnistuvat, kyseessä voi olla täydellinen rikos.


Cobbin tiimin asiantuntemus on huippuluokkaa ja suunnitelma viimeistä piirtoa myöten hiottu, mutta kukaan heistä ei ole osannut varautua vihamieliseen vastustajaan, joka tuntuu aavistavan heidän jokaisen liikkeensä. Heitä uhkaa vihollinen, jonka ilmaantumisen vain Cobb olisi voinut ennustaa.

Kuten elokuvan jo nähneet tämän varmaan tietävätkin: Tänä kesänä mielesi on rikospaikka!

Itse kävin jo katsomassa tämän leffan ja tykkäsin siitä todella paljon!
Erityisesti musiikiltaan leffa oli todella loistava, muusta visuaalisuudestaan nyt puhumattakaan.
Suosittelen lämpimästi kaikille tätä leffaa :)




Ja tottahan muuten on, että ilman ulkoista teknologiaakin toisten unissa vieraileminen on mahdollista ja jokainen meistäkin tekee sitä joka yö. Etenkin selkounien aikana on mahdollista olla täysin tietoisena siitä, että on unessa ja silloin kykenee esim. matkustelemaan muissa ulottuvuuksissa, itsekin teen tätä muuten aika ajoin ;)

Nukkuessamme pysymme toki fyysisesti paikoillamme sängyllä yöllä, mutta samaan aikaan olemme kuitenkin matkaamassa aivan toisenlaisissa ulottuvuuksissa sieluntasolla.

Muistan jonkun joskus sanoneen, että ollessamme hereillä täällä 3D:ssämme, olemme itse asiassa unessa. Ja nukkuessamme taas olemmekin oikeasti hereillä, ja juuri sellaisina, mitä todellisuudessa olemme - ajattomana, muodottomana, ikuisena tietoisuutena, energiana!

Tuo onkin itse asiassa aivan totta, illuusiotahan tämä elämämme, minkä oikeana elämänämme tunnemme, täällä on. Kaikki totuutena pitämämme ja ne asiat, mitä meille on iät ajat uskoteltu, mieliämme manipuloiden, onkin vain harhaa.


Elämmehän me monissa eri ulottuvuuksissa, rinnakkaismaailmoissa, samanaikaisesti, jokainen meistä.





Ei kommentteja: