7.5.2010

Meksikonlahden öljykatastrofi seurausta ahneudesta & välinpitämättömyydestä!


Meneillään on parhaillaan yksi maailmanhistorian suurimmista öljyonnettomuuksista Meksikonlahdella, joka on vain ja ainoastaan rahanhimon ja ahneuden sekä välinpitämättömyyden seurausta.

Yhdysvaltain hallitus on julistanut Meksikonlahden öljyvuodon kansalliseksi katastrofiksi. Presidentti Barack Obaman mukaan kaikki mahdolliset voimavarat, myös armeija, käytetään vuodon puhdistamiseen.

Hallituksen mukaan brittiläinen energiajätti BP on vastuussa katastrofista ja lain mukaan sen kuuluu maksaa lasku puhdistamisesta.

Meksikonlahden pohjassa olevasta öljynporausreiästä vuotaa öljynporauslautan tuhoutumisen jälkeen jopa yli 900 000 litraa öljyä päivässä mereen.
Viranomaisten mukaan saattaa kestää jopa kolme kuukautta ennenkuin vuoto saadaan tukittua.



Rannikkovartiosto on aloittanut öljyn polttamisen veden pinnalla ja ensimmäisen yrityksen sanotaan onnistuneen. Yltyvät tuulet ja merenkäynti voivat kuitenkin vaikeuttaa öljyn polttamista, ja lisäksi tuulet ajavat öljyisen savun suoraan kohti mannerta.

Yhdysvalloissa on myös kohuttu siitä, että amerikkalaisilla öljynporauslautoilla ei vaadita hätätilanteisiin tarkoitettua, kauko-ohjattavaa sulkuventtiiliä kuten esimerkiksi Norjan ja Brasilian lautoilla.






Öljykatastrofien todennäköisyys kasvaa



Meksikonlahden öljykatastrofi alkaa kohta vaikuttaa myös meidän suomalaisten elämään. Öljyn hinta on jo kääntynyt nousuun ja muitakin seurannaisvaikutuksia ilmenee. Samaan aikaan voimistuvat vaatimukset siitä, että öljyn sijasta pitäisi siirtyä puhtaampiin ja turvallisempiin energialähteisiin.


Tuoreimman öljyonnettomuuden taustalla on rahan himo. Kun perinteiset öljylähteet alkavat vähitellen hiipua, niin öljy-yhtiöillä on kasvava tarve ja halu päästä kiinni uusiin, mutta samalla myös hankalammin tavoittaviin öljylähteisiin, jolloin riskit kasvavat.

Meksikonlahden turmankin taustalla on ilmeisesti se, ettei siellä maltettu tutkia riittävän tarkasti uuden öljyesiintymän ominaisuuksia.

Syvälle meren pohjaan poratusta reiästä öljy ryöpsähti kaasun työntämänä sellaisella paineella, että porauskalusto ei kestänytkään.

Tämä on erittäin varoittava esimerkkiä siitä, mitä voi tapahtua, kun ennakkovalmistelua ei tehdä kunnolla.

Nyt joudutaan erittäin tarkkaan miettimään, millaiset olisivat seuraukset, jos öljyä ja kaasua yritetään tulevaisuudessa porata esimerkiksi aroilla arktisilla alueilla. Mahdollisten onnettomuuksien torjunta olisi siellä vielä monin kerroin vaikeampaa kuin nyt Meksikonlahdella.

Arvioiden mukaan jopa 400-600 eliölajia on vaarassa Meksikonlahden öljyvuodon takia. Katastrofi sattui kaiken lisäksi juuri lintujen vilkkaimpaan muutto- ja pesimäaikaan.
Tämänkin öljyturman tuhoisat vaikutukset ympäristöön voivat jatkua vuosikymmeniä niin meressä kuin aralla rannikkoseudullakin.




 
Samaan aikaan Euroopan alueen talouskriisi voimistuu huolimatta siitä, että muut EU-maat antoivat vihdoin Kreikalle tukipaketin (mistä Suomen osuus huimat 1,7 miljardia €).

Kreikan valtion kulut ovat paisuneet käsittämättömiin mittasuhteisiin. Käsittämättömiä ovat myös monet etuudet, joihin rahaa on syydetty.

Uutistoimisto Reuters listasi eriskummallisimpia menoeriä, joiden takia Suomikin joutuu nyt maata tukemaan:



...samaan aikaan kun meillä Suomessa säästetään kaikesta:
Reumasairaala ajettiin alas, lasten- ja nuorten psykiatriseen hoitoon ei muka riitä tarpeeksi rahaa, terveydenhuollosta säästetään joka saralla, kouluja lakkautetaan ja koulumenoissa budjetti  kiristyy muutenkin jatkuvasti, yhä useampi suomalainen elää köyhyydessä tänä päivänä ministerien nauttiessa samalla huimista palkoista.. köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu!

MITEN valtiollamme ei ole muka rahaa oman maansa asioiden ylläpitämiseen ja korjaamiseen..??

MITEN sitä rahaa löytyy aina silloin, kun tulee tilanne, että pitää pelastaa joku toinen maa kuten lähiaikoina Islanti ja nyt Kreikka..? Ja kohtapuolin Portugali ja Espanja, joka tulee pian esittämään miltei 300 miljardin euron tukipaketin pyytämistä ! Ihmeesti sitä rahaa silloin aina löytyy,  mutta kun pitäisi oman maan asioita parantaa ja ylläpitää, niin silloin sanotaankin aina, että "kun sitä rahaa ei vaan ole"!



Ei kommentteja: