31.5.2010

ÄITI MAA ravistelee jälleen planeettamme väkeä hereille..

                                            
Etenkin Guatemalaa on koeteltu oikein kaksin käsin..

Lähes sata kuollut Keski-Amerikan myrskyssä

Keski-Amerikkaa (kuva yllä) ravistelleen trooppisen myrskyn uhrimäärä on noussut yli 90:een. Suurinta tuhoa Agatha-myrsky on aiheuttanut Guatemalassa, jossa kuolleita on ainakin 83.


Myräkkä on vaatinut usean ihmisen hengen myös Salvadorissa ja Hondurasissa.
Yli 80 000 ihmistä on lisäksi joutunut pakenemaan kodeistaan mutavyöryjen ja rankkasateiden vuoksi.

Agatha on hurrikaanikauden ensimmäinen nimetty myrsky.

Viranomaisten mukaan rankkasateet voivat jatkua vielä useita päiviä. Sateiden pelätään aiheuttavan suurta tuhoa myös Keski-Amerikan kahvisadolle.






TULIVUORENPURKAUKSET EQUADORISSA & GUATEMALASSA
 


Tuhansia evakuoitu Ecuadorin ja Guatemalan purkauksien tieltä


Lentokenttiä on suljettu, ja tuhka on peittänyt suuria kaupunkeja.

Lauantaihin mennessä kaksi ihmistä oli kuollut, kymmeniä loukkaantunut ja kolme lasta kadoksissa.

Tuhansia ihmisiä on jouduttu evakuoimaan Ecuadorissa ja Guatemalassa sattuneiden tulivuorenpurkauksien takia. Myös lentokenttiä on jouduttu sulkemaan ja tuhka on peittänyt suuria kaupunkeja.

Purkaukset ovat tähän mennessä tuhonneet 100 kotia. Kaksi ihmistä on kuollut, kymmeniä loukkaantunut ja kolme lasta on kadoksissa.




Guatemalassa purkautuva Pacaya-tulivuori sijaitsee 50 kilometrin päässä maan pääkaupungista. Tulivuori aktivoitui ensimmäisen kerran keskiviikkona, ja perjantaina se purkautui uudelleen.

Guatemalan presidentti Alvaro Colom on julistanut yli kaksi viikkoa kestävän hätätilan purkautuvan Pacayan tulivuoren lähistölle.

Maa romahti kaupungin alta Guatemala Cityssä / IL 1.6.2010







Ecuadorissa Tungurahuan tulivuori (yllä) käynnistyi puolestaan perjantaina.

Purkauksen takia ainakin seitsemän kylää on jouduttu evakuoimaan ja maan väkirikkaimmassa kaupungissa Guayaquilissa on suljettu kouluja.




Intiassa puolestaan sattui järkyttävä junaturma, joka on osoittautunut sabotaasiksi


Intian junasabotaasi: kuolleita lähes 150

Intian junaturman pelastustyöt lopetettiin sunnuntaina. Uhriluku nousi jo 146:een. Intian poliisi syyttää turmasta maolaississejä, mutta liike on kiistänyt osallisuutensa.
Turma sattui perjantaina, kun kiskoilta suistunut matkustajajuna törmäsi vastakkaisesta suunnasta tulleeseen tavarajunaan Jhargramin alueella, Länsi-Bengalin osavaltiossa Intian itäosassa.

Seudun tiedetään olevan maolaiskapinallisten tukialuetta.


Rautatieministerin mukaan juna suistui kiskoilta, koska maolaiset olivat räjäyttäneet osan raiteista. Poliisin mukaan sissit taas olivat poistaneet vajaan puolen metrin osuuden kiskoista.

Pääministeri Manmohan Singh luonnehti maolaisten kapinaa Intian vakavimmaksi sisäiseksi turvallisuusuhaksi. Maolaiset sanovat kamppailevansa köyhien ja maattomien oikeuksien puolesta. Liike on kiihdyttänyt hyökkäyksiään viime kuukausina.





Ei kommentteja: