6.6.2010

KESÄKUUN TEEMA: SISÄINEN HILJAISUUS


Kirjoittanut Simone Butler
31.5.2010
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine



Astroalkemiaa



On lomaviikonloppu ja perhe helvetistä elää sen mukaisesti. Ei se silti tarvitse mitään tekosyytä huutamiseen ja kiljumiseen. Viisivuotias poika johtaa joukkoa korkeimmalla desibelillään tuntitolkulla päivittäin heidän takapihallaan, joka on taloni edessä.

Yritän suljettujen ovien takana tehdä työtäni - tai taivas varjelkoon, rentoutua - kun keittiötuulettimen kohina heikosti puolustaa minua tuolta meteliltä. Olen lukenut jostain, että helvetti on varmaan pirullisen meluisa paikka. Kenties se muistuttaa nykyajan suurkaupunkejamme?

Uudessa kirjassaan "The Unwanted Sound of Everything We Want: A Book About Noise" Garret Keizer huomauttaa, että kirkonkellot olivat kerran voimakkain ihmisten kuulema ääni. Teollistuminen lisäsi suihkumoottorit, lehtipuhaltimet ja jyskyttävät autostereot, kaiken mikä tukee sitä "desibelejä pauhaavaa elämäntyyliä, minkä lääkärit yhdistävät masennukseen ja raivoon".

Hiljaisuus on siis lääke siihen, mikä meitä vaivaa. Mutta mistä löydämme sitä tässä hermoja raastavassa yhteiskunnassa? Voisimme muuttaa eristyneeseen paikkaan tai ilmoittautua luostariin. Mutta useimmille meistä se ei ole realistista. Voimme siis joko syleillä tätä nopeatempoista ja melulla kyllästettyä elämäntyyliä kaikkine levottomuuksineen tai löytää sisäisen hiljaisuuden.

Upea arkkitehti Nader Khalili joka kasvoi hökkelissä Iranissa yhtenä yhdeksästä lapsesta, altistui jatkuvasti huutopuuskille ja lentäville esineille. Miten hän pysyi järjissään? "Opin löytämään hiljaisuuden täältä", hän sanoi pilke silmäkulmassa osoittaen otsaansa. En vieläkään ole varma, miten Khalili suoritti tämän tehtävän, mutta minusta se on innostavaa.

Meillä kaikilla olisi käyttöä hiljaisuudelle ja rauhallisuudelle, kun kuljemme kohti Jupiterin ja Uranuksen levotonta yhtymää Oinaassa 8.6. Tämä planeettayhdistelmä säkenöi jännittäviä tilaisuuksia, kriisejä ja äkillisiä muutoksia.

Siitä on 84 vuotta, kun vallankumouksellinen Uranus viimeksi latasi tulista Oinasta, mikä tuo sellaisia radikaaleja muutoksia seitsemänvuotisen transiittinsa aikana kuin vuonna 1929 osakemarkkinoiden romahdus.

Jupiter vahvistaa Uranuksen yllytystä romahdukseen ja uudistumiseen korruptoituneissa järjestelmissä, jotka ovat johtaneet sellaisiin sanoinkuvaamattomiin irvikuviin kuten Meksikonlahden öljyvuoto.


Uusikuu Kaksosissa 12.6. kiihdyttää muutospakkoa. Kaksoset on eläväinen ja älykäs ilmamerkki - ei taipuvainen istumaan paikallaan pitkään. Kuitenkin Saturnus - lakattuaan juuri perääntymästä Neitsyessä - tekee vakauttavaa neliötä tähän uuteen kuuhun, mikä auttaa meitä maadoittumaan tai tuo oppitunteja hidastamisesta ja itsemme paremmasta huolehtimisesta.

Merkurius alkaa myös kulkea Kaksosissa, kun se linkittyy harmonisesti Jupiterin ja Uranuksen kanssa. Paljastukset, eteneminen ja ratkaisut ovat todennäköisiä tämän uudenkuun aikaan, kunhan onnistumme olemaan pyörähtämättä pois kontrollista.

Pian auringon astuttua herkkään Rapuun kesäpäivänseisauksessa 21.6., kuun yhtymä Pluton kanssa tuo esiin voimakkaita tunnekysymyksiä
kuunpimennyksessä 26.6.

Näin loppuu myllerryksen ja transformaation kuukausi, jonka tarkoituksena on puhdistaa pois mennyt, meidän valmistelemiseksi uutta urheaa maailmaa varten auringonpimennyksessä 11.7.

Sulkekaa pois häiriötekijät uudenkuun aikaan 12.6., jotta voitte kuulla kaikki tärkeät viestit, joita tulee. Ottakaa aikaa itsellenne, etsikää seesteinen paikka tai kuunnelkaa rentouttavaa musiikkia.

Omalta osaltani rukoilen, että perhe helvetistä menee pian lomalle, kuten viime vuonna. Mutta joka tapauksessa teen parhaani, jotta löydän sisäisen hiljaisuuden.
-----------

Ei kommentteja: