30.6.2010

Hirmumyrskyvaroitus annettu - Alex voimistui hurrikaaniksi

IL Keskiviikko 30.6.2010



Texasia ja Meksikoa lähestyvä trooppinen
hirmumyrsky Alex
on voimistunut hurrikaaniksi


Myrskyn odotetaan saapuvan rannikolle vuorokauden sisällä ja tuovan mukanaan rankkasateita ja äkillisiä tulvia. Alueelle on jo annettu hurrikaanivaroitus.


Myrsky häiritsee myös öljyntorjuntaa Meksikonlahdella. Öljyn talteenotto vuotavalla BP-yhtiön lähteellä voi jatkua, mutta öljylauttojen polttaminen merellä, hajottajakemikaalien levittäminen sekä öljypuomien laskeminen on jouduttu keskeyttämään.

Myös rannikkoalueiden puhdistus öljystä on toistaiseksi lopetettu.



Paikallisten asukkaiden mukaan myrskytuulet ja korkeat aallot ovat alkaneet lisäksi puskea öljyistä liejua tulvavallien ylitse rantateille.

Meksikonlahden yli liikkuvan hurrikaani Alexin odotetaan iskevän Texasin ja Meksikon rannikoille tänä iltana paikallista aikaa. Alueelle on jo annettu hurrikaanivaroitus ja Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on julistanut Texasiin hätätilan.


Myrskyn odotetaan tuovan mukanaan rankkasateita ja äkillisiä tulvia.

Myrsky häiritsee myös öljyntorjuntaa Meksikonlahdella. Öljyn talteenotto vuotavalla BP-yhtiön lähteellä voi jatkua, mutta öljylauttojen polttaminen merellä, hajottajakemikaalien levittäminen sekä öljypuomien laskeminen on jouduttu keskeyttämään. Myös rannikkoalueiden puhdistus öljystä on toistaiseksi lopetettu.

Paikallisten asukkaiden mukaan myrskytuulet ja korkeat aallot ovat alkaneet lisäksi puskea öljyistä liejua tulvavallien ylitse rantateille.




Yhdysvaltojen hurrikaanikeskuksen tietoja Alexista


Mikä on HURRIKAANI


National Geographicin hurrikaanivideo

Ei kommentteja: