9.2.2011

EU:sta NEUVOSTOLIITON KALTAINEN SUUNNITELMATALOUS


Lähde:  Riikka Söyring / Uusi Suomi, Puheenvuoro


Brysselissä paljastetun uuden suunnitelman mukaan Saksa ja Ranska haluavat ottaa kontrolloitavakseen euroalueen kaikki palkat, verot, eläkkeet sekä sosiaaliturvan

"Taloudellisesta koordinaatiosta seuraa suunnitelmatalous ja tehottomuus", varoittavat talousalan asiantuntijat.


Euroalueen ihmisiltä ei kysytä heidän mielipidettään heidän eläkkeidensä, palkkojensa ja verojensa siirrosta Euroopan Unionin hallintaan. Vain kansallliset päättäjät tekevät tämän päätöksen. Suomen suhteen ei tarvitse edes miettiä, mikä päätös on: niin innokkaita täällä ollaan miellyttämään EU:n isoisia.


Saksalainen ekonomisti Hans-Werner Sinn arvostelee suunnitelmaa, ja sanoo suunnitelmatalouden epäonnistuneen Neuvostoliitossa ja Kiinassa.



Suunnitelman alulle saattaneet Saksan liittokansleri Angela Merkel sekä Ranskan presidentti Nicholas Sarkozy haluavat harmonisoida yritysveropohjan, inflaation palkkoihin tuomat indeksikorotukset halutaan poistaa sekä korottaa eläkeikää kautta euroalueen. Samalla sidottaisiin eläkkeet eläkeiän korotukseen.


Merkel ja Sarkozy uskovat, että vaikka EU-sopimukset eivät sisälläkään pykäliä, jotka tällaisen askeleen sallisivat, on tämä askel välttämätön euroalueen viimeisimmän talouskriisin voittamiseksi.
Talousasiantuntijoiden mukaan suunnitelma on vain eräs tapa siirtää unionin varoja ja jäsenvaltioiden velkasitoumuksia takaoven kautta yksityisille pankeille ja hyödyttää pankkeja veronmaksajien kustannuksella.


Myös euroalueen palkkataso halutaan harmonisoida koko euroalueella. Tarkoitus on määritellä euroalueen laajuisesti ohjepalkat kaikilla työelämän alueilla. Käytännössä työvoimakustannusten sitominen tuottavuuteen euroalueen laajuisesti tarkoittaa euroalueen laajuista palkkojen romahduttamista. Suunnitelma ei huomioi euroalueen ongelmia, kuten koko alueen laajuisesti kasvavaa työttömyyttä, joka on seurausta Saksan, Ranskan ja EU:n epäonnistuneesta politiikasta.


Erityisesti eteläisen euroopan alueella on menetetty lukuisia työpaikkoja euroalueeseen liittymisen takia:

maiden liittyessä valuutan kurssit olivat liian korkeat niille, ja ne menettivät kilpailukykynsä. Palauttaakseen kilpailukykynsä mailla tulisi olla mahdollisuus devaluoida valuuttansa tai ottaa käyttöön rinnakkaisvaluutta, sanovat talouden asiantuntijat.


Sisämarkkinat vaativat ostovoimaa, jotta talous kukoistaisi, ja sitä mahdollisuutta ei uusimman keskittämissuunnitelman kanssa ole. Uuden keskittämissuunnitelman myötä ostovoima päinvastoin heikkenee: palkkojen kytkeminen inflaatioon esitetyllä tavalla tarkoittaa entistä vähemmän ostovoimaa, jolloin talouskasvukin hiipuu.


On laskettu, että minimitulotaso jolla Saksassa elää, on 1000 euroa kuukaudessa. Näin ollen jopa 80% saksalaisista elää lähellä minimitoimeentulon rajaa. Die Welt´in mukaan yli 20 prosentista saksalaisia jää alle 1070 euroa kuukaudessa ja 60 prosenttia saksalaisista ansaitsee 1070-2350 euroa kuukaudessa. Vain 3 prosentin tulotaso ylittää 7000 euroa kuukaudessa. Työttömyyskorvaus Hartz IV:lla, joka on 350 euroa kuukaudessa, elää iso osa saksalaisia.


Merkelin mukaan Euroopan tulee seurata yleismaailmallista hintatasoa so. matalia palkkoja. Palkkojen ja eläkkeiden leikkaaminen on välttämätöntä, jotta valtiot voisivat kustantaa pankkien aiheuttamat finanssikriisit, jotka velkaannuttivat valtiot.


Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, sallivatko eurooppalaiset ja suomalaiset eläkkeidensä ja palkkojensa leikkaukset, jotta voidaan maksaa pankkien toiminnan seurauksena syntynyt valtioiden velkaantuminen.

http://diepresse.com/home/wirtschaft/international/631259/HansWerner-Sinn_EUPlaene-wie-in-einer-Planwirtschaft


http://www.welt.de/wirtschaft/article12349505/DIW-Forscher-sehen-schwindende-Mittelschicht.html



HE 60/2010 =
HYVÄSTIT SUOMEN ITSENÄISYYDELLE 



Ylläoleva luonnollisesti liittyy myös "lempiaiheeseeni", perustuslain muutosesitykseen HE 60/2010 josta olen jokusen kerrankin kirjoitellut.


Kyseinen perustuslain muutosesitys HE 60/2010 rinnakkaislakiesityksineen siirtäisi päätäntävaltaa myös Suomen taloudesta EU:lle niin, että tämänkaltaisia palkkoja ja eläkkeitä madaltavia sekä lakko-oikeuksia polkevia, ulkoa saneltuja päätöksiä voidaan helpommin panna täytäntöön jäsenvaltioiden alueella.


Lainsäädännöstämmehän jo noin 70-80% tulee EU:sta.



Herätys, ay-liike ja ihmiset.
Se on teidänkin tulevaisuutenne kyseessä!

*******


Lähde: 30.1.2011 Eduskunnan www-sivusto - Eduskunta - valtiopäiväasiat


HE 60/2010 -esityksen pääasiallinen sisältö




Pääministerin asemasta Suomen edustajana Euroopan unionin toiminnassa ehdotetaan säädettäväksi perustuslaissa. Lisäksi perustuslakiin otettaisiin nimenomaiset säännökset Suomen jäsenyydestä Euroopan unionissa ja toimivallan siirrosta kansainväliselle toimielimelle.

Kansainvälisten velvoitteiden voimaansaattaminen osoitettaisiin pääsääntöisesti valtioneuvostolle.



1 §

Valtiosääntö

Suomi osallistuu kansainväliseen yhteistyöhön rauhan ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi sekä yhteiskunnan kehittämiseksi. Suomi on Euroopan unionin jäsen.

66 §

Pääministerin tehtävät

Pääministeri edustaa Suomea Eurooppa-neuvostossa ja valtion ylimmän johdon edustusta vaativassa Euroopan unionin muussa toiminnassa.


94 §

Kansainvälisten velvoitteiden ja niiden irtisanomisen hyväksyminen
Kansainvälisen velvoitteen tai sen irtisanomisen hyväksymisestä päätetään äänten enemmistöllä.


Jos ehdotus velvoitteen hyväksymisestä koskee perustuslakia tai valtakunnan alueen muuttamista taikka Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, se on kuitenkin hyväksyttävä päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä.



95 §

Kansainvälisten velvoitteiden voimaansaattaminen

Valtiosopimuksen ja muun kansainvälisen velvoitteen lainsäädännön alaan kuuluvat määräykset saatetaan voimaan lailla. Muilta osin kansainväliset velvoitteet saatetaan voimaan asetuksella.

Lakiehdotus kansainvälisen velvoitteen voimaansaattamisesta käsitellään tavallisen lain säätämisjärjestyksessä.


Jos ehdotus kuitenkin koskee perustuslakia tai valtakunnan alueen muuttamista taikka Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, eduskunnan on se hyväksyttävä sitä lepäämään jättämättä päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä.




Aiheesta lisää:
FB-RYHMÄ:  Suomi ohjataan liittovaltioon ilman että ihmisten tarvitsee siitä tietää!


17.4.2011 tulee kiistämättä olemaan maamme historian TÄRKEIMMÄT VAALIT,
joissa SINÄ, MINÄ, ME
voimme äänillämme vaikuttaa siihen, 
ONKO SUOMI VIELÄ ITSENÄINEN valtio
v. 2012 ja siitä edespäin !


ETHÄN JÄTÄ ÄÄNESTÄMÄTTÄ !!!


Ensi vaalit siis ratkaisee, olemmeko jatkossakin
EU:n maksumies ja tuleeko meistä osa
suunniteltua EU:n LIITTOVALTIOTA !


Allaolevalla adressilla voit myös osaltasi saada
mielipiteesi kuuluviin:

Lue myös:

Ei kommentteja: