20.4.2010

ÄITI MAA RAVISTELEE MEITÄ JÄLLEEN HEREILLE !

Olette varmaan huomanneet, kuinka paljon kaikenlaisia luonnonmullistuksia on tapahtunut jo pelkästään tämän vuoden puolella ja tuntuu, kuin ne vaan lisääntyisivät ja lisääntyisivät.

Mutta moniko meistä on pysähtynyt ajattelemaan, mistä tässä kaikessa lopulta onkaan kysymys..?

Itse olen sitä mieltä vahvasti, että nuo kaikki surulliset katastrofit ovat ÄITI MAAN keino yrittää aina vaan sinnikkäämmin saada meitä Maan väkeä hereille tähän Elämään. Me ihmiset kun olemme sen verran jääräpäitä ja sokeita itsellemme, jatkamme typerää ja itsekästä käyttäytymistämme, niin siksi meihin ei tehoa mitkään lievemmät keinot, vaan joudumme sitten (lue: meidät laitetaan!) äärimmäisten tapahtumien ja olosuhteiden kanssa vastakkain.

Oppiaksemme ja ymmärtääksemme sen, ettemme voi enää jatkaa elämäämme täällä samoin kuin tähän asti, itsekkäästi vain omaa napaamme tuijottaen!

On päivänselvää, että meitä ihan selvästi HERÄTELLÄÄN tällä tavoin ravistelemalla, jotta ymmärtäisimme viimein, mitä ihmisenä oleminen pitää sisällään aidoimmillaan: huolen pitäminen toinen toisistamme, aito auttaminen ja välittäminen kanssaihmisistämme ilman, että siihen sisältyy minkäänlaisia ehtoja tai itsekkäitä taka-ajatuksia, PYYTEETÖN RAKKAUS.

Ja että oppisimme viimein arvostamaan luontoamme ja pitämään siitäkin huolta, ainaisen riistämisen ja raiskaamisen sijaan.

Mitä olemmekaan ahneudellamme ja itsekkyydellämme, piittaamattomuudellamme aikaansaaneet...

Kuinka paljon kärsimystä pitää vielä tapahtua, että viimein Heräämme tajuamaan, mistä tässä kaikessa on loppujen lopuksi kysymys..


Pelkästään jo vuonna 2010 on maanjäristyksiä ollut 100 päivän aikana enemmän kuin seitsemänä vuotena yhteensä! Ja tänä vuonna on ollut isoja maanjäristyksiä enemmän kuin vuosina 2001 ja 2002 oli kaikkia (listattuja) maanjäristyksiä yhteensä!


Maankuori on selvästi aktivoitunut ja maanjäristyksiä on huomattavasti enemmän kuin koskaan aiemmin kymmenen viime vuoden aikana.

Maanjäristykset ovat kasvamassa lukumäärältään, esiintymistiheydeltään, ja keskimääräiseltä voimakkuudeltaan. Mitä tahansa yli 4 Richterin maanjäristystä pidetään merkittävänä järistyksenä ja USA:n geologisen tutkimuslaitoksen mukaan, meillä on ollut 389 sellaista järistystä 11.2.2010 lähtien. Tämä merkitsee noin yhtä huomattavaa järistystä joka kahden tunnin välein.

Jotain on todellakin tekeillä ja paljon suurempia järistyksiä on vielä edessä päin!



MAANJÄRISTYKSET VUONNA 2010:


tammikuu:
HAITI  7,0 richteriä




helmikuu:
CHILE  8,8 richteriä ja siitä aiheutunut tsunami Tyynenmeren valtioihin (Tulirengas)
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2010/02/1066772

maaliskuu:
FILIPPIINIT   6.0 richteriä



ITÄ-TURKKI   6.0  richteriä 

huhtikuu:
BAJA KALIFORNIA (Meksiko)   6,9 richteriä

SUMATRA (Indonesia)   7,8 richteriä



KIINA   7.1 richteriä



ANDALUSIA (ETELÄ-ESPANJA)   6.2 richteriä




Nyt tutkijat ovatkin huolissaan Euroopan suurimmasta merenalaisesta, Välimeren pohjassa sijaitsevasta, MARSILINISTA ja pelkäävät sen purkautuvan hetkenä minä hyvänsä.
Marsili sijaitsee 150km päässä Napolista, suurin piirtein Napolin ja Sisilian puolivälissä, eikä se ole vielä koskaan purkautunut.

Yhä aktiivisena toimiva tulivuori nousee n. 3km korkeuteen merenpohjasta, ja sen kraateri on 450m merenpinnan alapuolella.

Tulivuoren kattama alue on kaikkiaan 70km pitkä ja 40km leveä. Marsili on siis suurempi kuin Sisiliassa sijaitseva Etna.

Marsili-tulivuorella on hatarat seinät, jotka voivat sortua hetkenä hyvänsä. Viimeisimmät tutkimukset osoittavat, että tulivuori ei ole rakenteellisesti kestävä, sen seinät ovat hauraat ja magmavarastot suuret.

Kaikki tiedot viittaavat siihen, että tulivuori on aktiivinen ja se voi purkautua milloin tahansa.

Jos näin kävisi, seuraukset olisivat paljon pahemmat kuin Etnan tai Napolin kupeessa olevan Vesuviuksen purkautuessa. 


Vedenalaisen tulivuorenpurkauksen seurauksena tulivuoren reunoilla havaitut kivimassat saattavat lähteä liikkeelle ja nostattaa hyökyaaltoja, joista syntyisi voimakas tulva-aalto, ns. tsunami, joka voi haudata alleen koko Etelä-Italian ja Sisilian rannikkoa. Mm. Napolin, Messinan ja Palermon kaupungeissa syntyisi pahaa jälkeä.








 
EYJAFJALLIN TULIVUORENPURKAUS ISLANNISSA



Ja nyt vielä tämä, maaliskuun loppupuolella alkunsa saanut  Eyjafjallin tulivuorenpurkaus 2010 Islannissa, missä useat sadat ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa, kun heidät on jouduttu evakuoimaan. Tulivuorenpurkauksesta levinnyt tuhka on saanut aikaan laajan kaaoksen lentoliikenteessä, kun ilmailuviranomaiset ovat turvatoimena rajoittaneet lentoliikennettä useissa maissa.
Syynä varotoimiin on se, että tuhka voi vaurioittaa lentokoneiden moottoreita ja johtaa vaaratilanteeseen. Lisäksi tuhka haittaa näkyvyyttä







Islannin jäätikön alla voi kuplia jo uusi tuhkakaaos!

Jättipurkaus viikon sisällä!


Lentoliikenteen lamauttanut Eyjafjalla-jäätikön tulivuoren purkaus saattaa olla vasta alkusoittoa alueen tulivuorten aiheuttamille pulmille. Nyt purkautuvan tulivuoren läheisyydessä sijaitsee tulivuori KATLA, jonka purkautuminen asiantuntijan mukaan vähintään toistaisi nyt aiheutuneen kaaoksen.
Vaikutukset voisivat olla kuitenkin myös huomattavasti suuremmat.

Jos Katla alkaa uhitella ja sen päällä oleva 400 metrin paksuinen jääkerros sulaa, tulvat voivat olla jopa satakertaisia nyt nähtyyn verrattuna. Myös tuhkatilanne olisi vähintään sama, jos tuulet puhaltaisivat kohti Eurooppaa.





Historiassa Eyjafjallan purkautumista on aina seurannut myös Katlan purkautuminen. Eyjafjalla-jäätikön tulivuori purkautui viimeksi vuonna 1821, mitä seurasi Katla kahta vuotta myöhemmin.
Eyjafjalla-jäätikön tulivuori syöksee edelleen tuhkaa sisuksistaan eikä ole osoittanut rauhoittumisen merkkejä.

Islannin yliopiston professorin Armann Hoskuldssonin mukaan purkauksen odotetaan jatkuvan vielä ainakin kahden päivän ajan. Toisaalta ulos syöksyvää magmaa on olemassa vain rajallinen määrä.
Sadat tulvavaaran takia Islannissa kodeistaan evakuoidut ovat kuitenkin päässeet palaamaan koteihinsa.




TSUNAMEISTA



Vedenalaiset tulivuorenpurkaukset, maanjäristykset ja meren pohjassa sattuneet maankuoren liikkeet aiheuttavat aika ajoin hyökyaaltoja eli tsunameja Tyynellämerellä ja Aasiassa. Aallot voivat olla jopa 30-metrisiä, ja niiden aiheuttamissa katastrofeissa on kuollut kymmeniätuhansia ihmisiä.

Ennen vuoden 2004 tapaninpäivän tsunamikatastofia samanlainen on tapahtunut viimeksi noin 600 vuotta sitten. Todella vakavan tsunamin harvinaisuus oli ilmeisesti yksi syy siihen, että paikalliset ihmiset eivät osanneet tulkita siitä kertovia merkkejä kuten meren pakenemista rannoilta.









Vuoden 2004 tsunami syntyi merenpohjassa 300 kilometriä Thaimaan rannikosta tapahtuneen maanjäristyksen seurauksena. Järistyksessä Intian-Australian laatta painui muutamassa minuutissa 13 metriä Burma-Sundan laatan alle. Sen seurauksena nousseet massiiviset aallot vyöryivät rannikon kohdatessaan maalle ja nousivat Acehissa enimmillään 35 metrin ja Phuketissa 20 metrin korkeudelle. Aallot ulottuivat kauas sisämaahan ja kasasivat rannasta irronnutta valkoista hiekkaa parin kilometrin päähän rannasta.


  

Rio de Janeiron tulvat ja maanvyöryt 2010


Voimakkaan rankkasateen aiheuttamat tulvat ja maanvyörymät ovat tappaneet ainakin 102 ihmistä Rio de Janeiron osavaltiossa Brasiliassa. Tulva on halvaannuttanut Brasilian toiseksi suurimman kaupungin Rio de Janeiron, mutta vielä pahemmin luonnonmullistus on koetellut lahdentakaista Niteroita.


Maanvyörymät ovat pyyhkineet mukanaan kaupunkeja ympyröiville kukkuloille muodostuneita hökkeliasutuksia. Yksin Niteroissa on 53 kuollutta.



Rio de Janeiron kaupungin kaikki päätiet on suljettu tulvien takia. Kaupungin pormestari Eduardo da Costa Paes on kehottanut kaupungin asukkaita pysymään sisätiloissa ja välttämään riskialttiita alueita. Kaupungin koulut on suljettu.





Ei kommentteja: