27.5.2011

MEDITOINTI

Henkeä kanavoinut John Cali
24.5.2011
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine



Yksi Hengen säännöllisimmistä suosituksista ihmisille yksityistulkinnoissa on meditoiminen. Olen meditoinut yli 30 vuotta ja se on muuttanut kirjaimellisesti elämäni.


Kävin henkisen kehittymisen kurssin vuonna 1980 ja silloin opin meditoimaan. Olin kiinnostunut meditoinnista jo ennen tätä, mutten koskaan löytänyt paljon informaatiota siitä, miten tehdä sen - ainakaan informaatio ei houkutellut minua.


Tässä kohtaa elämääni olen terveempi ja onnellisempi kuin koskaan. Annan suuren osan ansioista päivittäiselle meditointiharjoitukselleni.


Tutkimukset ovat osoittaneet, että stressi saa kehomme solut vanhenemaan nopeammin. Näin ollen koko keho vanhenee nopeammin, kun olemme stressaantuneita. Meditointi vähentää stressiä ja todella hidastaa fyysistä vanhenemista, monien muiden hyötyjensä lisäksi.



Muita mahdollisia hyötyjä on liikaa lueteltavaksi.
Tässä on muutamia:


- antaa suurempaa sisäistä rauhaa

- saa aikaan positiivisemman näkemyksen elämään

- lisää hyvänolon tunnetta

- parantaa menneitä traumoja (tai karmaa)

- parantaa huume-, alkoholi- ja muita riippuvuuksia

- vahvistaa immuunijärjestelmää

- vähentää ahdistuskohtauksia


On eri tapoja meditoida. Minusta on tärkeää olla jäämättä kiinni tiettyihin tekniikoihin, erityisesti jos ne eivät tunnu oikealta itselle. Tee vain sitä, mikä tuntu hyvältä ja toimii itselläsi. Meditoinnin ei pitäisi olla monimutkaista tai tuntua kovalta työltä.

Tässä on, mitä Hengellä on sanottavana meditoinnista.



Henki


Meditointi on voimakas ja helppokäyttöinen työkalu, mikä on kaikkien ulottuvilla. Kuten John sanoi, sen ei tarvitse olla monimutkaista tai vaikeaa.

Ja sillä on monia hyötyjä. John luetteli muutamia. Tässä on yksi, mitä hän ei maininnut: meditointi ottaa teidät kirjaimellisesti pois mielestä.


Tiedätte jokainen, miten kiireinen ihmismieli voi olla. Ja miten häiritsevää ja stressaavaa tuo mielen "kiire" voi olla.

Kun olette harjoittaneet meditointia jonkin aikaa - sen ei tarvitse olla pitkä aika - huomaatte siitä tulevan helpompaa. Teistä se on jopa hauskaa. Odotatte innolla sitä joka päivä.

Kannustaisimme teitä meditoimaan säännöllisesti, jos ette jo tee sitä. Vain muutama minuutti päivässä antaa teille suurta hyötyä. Suosittelemme noin 15-30 minuuttia.

Mitä tekniikkoihin tulee, tehkää sitä, mikä tuntuu oikealta teille, kuten John sanoi. Se voi olla niin yksinkertaista kuin hengitykseenne keskittymistä. Ensin mielenne saattaa tulla tielle. Pankaa se vain merkille ja sitten päästäkää siitä irti ja keskittykää taas hengitykseenne.

Meditointi, myös noin yksikertainen tekniikka, transformoi kirjaimellisesti elämäänne - fyysistä terveyttänne, suhteitanne, yltäkylläisyyttänne, kaikkea. Huomaatte elämästänne tulevan rauhallisempaa ja iloisempaa.

Haluaisimme mainita vielä yhden hyödyn - tämä on meidän näkemyksemme mukaan suurin hyöty.

Meditointi saa teidät lähempään yhteyteen sielunne tai korkeamman itsenne kanssa. Se harmonisoi teidät lähteenne kanssa - sen kanssa kuka todellisuudessa olette. Olette kaikki Jumala. Niinpä ei ole liioiteltua sanoa, että meditointi tuo teidät läheisempään suhteeseen Jumalan kanssa.

Silloin kun kuljette elämän läpi "käsi kädessä" Jumalan kanssa, kaikki on hyvin. Tunnette syvää iloa, millaista ette ole koskaan ennen tunteneet tässä elämässä.


Ei kommentteja: