Aarrekartta-menetelmä on uskomaton, lähes taianomainen tapa saavuttaa se, mitä toivot ja helpommin kuin kuvitteletkaan.
Se on paljon enemmän kuin "leikkaa ja liimaa"-menetelmä. Sen avulla ovat jo tuhannet, elleivät sadat tuhannet, ihmiset toteuttaneet omat unelmansa!
Ole siis varovainen mitä universumilta pyydät - se saattaa toteutua!
Aarrekartan toimimisen salaisuuden taustalla ei piile mitään taikuutta, vaan kikka on yksinkertaisesti siinä, että se valmistaa meitä henkisesti muutokseen ja tekee meidät avoimemmiksi ratkaisujen löytämiselle. Tiedostaessamme unelmamme suhtaudumme luottavaisesti sen toteutumiseen ja samalla tapamme tarkastella todellisuutta muuttuu.
Havaintomme keskittyvät unelmamme toteuttamisen kannalta tärkeisiin asioihin, havaitsemme ja keksimme yllättäviäkin asioita. Teemme valintoja ja ratkaisuja, jotka ovat välttämättömiä unelman toteutumisen kannalta. Aarrekartta-työskentelyssä niin tietoinen mieli kuin alitajuntakin valjastetaan unelman toteuttamiseen.
Aarrekarttatyöskentelyssä on kyse paljon laajemmista asioista kuin vain unelmista ja niiden toteutumisesta. Sen suurin pointti on nimittäin siinä, että se kasvattaa rohkeutta ja luottamusta elämään.
Elämä kantaa, jos vain annamme sen kantaa!
MISTÄ UNELMOIT
Ihan ekaksi olisi mietittävä, mistä oikeastaan unelmoidaan. Unelmia kun saattaa äkkipäätä ajatellen olla vaikka ja kuinka:
mielekäs työ, toimiva parisuhde, talo meren rannalla, enemmän itseluottamusta, enemmän rahaa, ystäviä, arvonantoa, rakkautta, isompi koti, Karibian risteily jne.
Mutta sitä itselle todella tärkeää unelmaa kannattaakin miettiä hieman tarkemmin ja ajan kanssa ennen kartan tekoa.
Miettiä, mitä Oikeasti haluaa, mikä tekisi sinut onnelliseksi.
Kun ajatuksia sitten alkaa tupsahdella mieleen, ei niitä pidä väheksyä pitämällä niitä liian vähäpätöisinä tai kummallisina, sillä ne Pienetkin asiat saattavat joskus viedä ihmistä elämässään eteenpäin.
AARREKARTAN TEKEMINEN
Aarrekarttoja on monenlaisia ja yleisimmin ne ovat sellaisia kuvakollaasseja, joissa on lehdistä leikattuja kuvia. Auditiivisilla ihmisillä, joille sanat ovat tärkeitä, sanallinen kartta saattaa kuitenkin toimia paremmin. Karttaa tehdessä kannattaa valita juuri sellaisia kuvia, jotka puhuttelevat itseä, sen
ei siis tarvi aueta kenellekään muulle eikä miellyttää ketään muuta.
Kartan ei tarvi olla välttämättä mitään julistekokoa, vaan sellainen korttimainen, lompakkoon sopiva tai muistikirja-tyyppinen aarrekarttakin ajavat ihan hyvin saman asian. Se, että karttaa tutkiskellaan päivittäin, alkuun useammankin kerran päivässä, on tärkeää.
Kartan valmistuttua on hyvä määritellä jokin tarkistuspäivä esim. 1-2kk päähän kartan tekemisestä. Mikäli alkaisi näyttää siltä, ettei unelmat tuntuisi olevan toteutumassakaan, tulisi siinä kohtaa miettiä mikä on ollut unelman toteutumisen esteenä. Mahtoiko unelma sittenkään olla oikea vai olenko kenties itse ollut unelman toteutumisen esteenä? Joskus unelma voi vaatia täsmennystäkin tai oman asenteen muuttamista, aarrekartan toimimattomuuden syyt kun yleensä ovat asenteellisia.
Tai sitten siihen ei ehkä ole uskottu alunperinkään, joten luonnollisestikaan unelmalla ei ole ollut mahdollisuutta toteutua, koska oma mieli ei ole ollut ratkaisuille vastaanottavainen ja myönteinen. Tai sitten Aarrekarttaan on saatettu suhtautua liian vaativasti (mulle nyt sitä rahaa niinkuin olis jo!).
Unelman tulisi antaa toteutua omalla tavallaan eikä siihen saisi takertua liiaksi.
Näin teet oman aarrekartan
1) Varaa itsellesi tarpeeksi tilaa työskennellä sekä kuvalehtiä, esitteitä, muistilappuja, kyniä, liimaa, sakset ja iso paperiarkki. Karttapohjan olisi hyvä olla sen kokoinen, että voit luontevasti sijoittaa aarrekartan näkyvälle paikalle arkiympäristössäsi. Halutessasi voit tehdä lompakkokokoisenkin aarrekartan.
2) Valitse kuvia, jotka kuvaavat unelmiasi. Kuvat voivat olla konkreettisia (farkut kokoa 31/33, painonpudotus -7kg), viitteellisiä (kauniit kukat, auringon kajastus pilvien lomasta) tai täysin abstrakteja (sinua miellyttävä väri tms.). Voit myös piirtää tai maalata unelmia ja kirjoittaa karttaan tärkeitä sanoja. Jos haluat tehdä kokonaan sanallisen aarrekartan, kirjoita itsellesi kirje.
3) Asettele kuvat karttaan itsellesi sopivalla tavalla. Kuvat voivat lomittua toinen toisiinsa tai vaikka muodostaa tiettyjä ryhmiä. Samaan aarrekarttaan voit sommitella useampiakin unelmia. Muista kuitenkin, että kerralla työstettäviä asioita on hyvä olla rajallinen määrä. Valitse siis työn alle 1–5 unelmaa kerrallaan.
4) Laita valmis aarrekartta paikkaan, josta voit kohdata sen päivittäin. Mielen on saatava kokea monta kertaa millaista elämä on sitten, kun unelma on totta. Onnistunutta aarrekarttaa on mukava tutkiskella kerta toisensa jälkeen: se innoittaa joka päivä. Aarrekartan kohtaaminen päivittää myös tietoisen mielen siitä, mitä todella haluat.
5) Määrittele tarkistushetki. Kirjoita aarrekarttaan toteutusajankohdan lisäksi päivämäärä, jolloin tarkistat, onko unelma jo totta. Unelmien työstöön on helpompi keskittyä lyhyehköissä ajanjaksoissa, joten älä määrittele tarkistuspäivää liian kauas. Pari kuukautta on hyvä aikaväli elämän ensimmäisen aarrekartan prosessoimiselle. Silloin voi jo hyvin arvioida, onko unelma toteutunut tai ainakin suunta oikea.
6) Jos mitään ei ole tapahtunut, mieti voiko mielessäsi/alitajunnassasi olla muutosprosessia jarruttavia esteitä. Jos on, mieti, miten työstät niitä päästäksesi niistä eroon. Voi olla myös syytä pohtia, onko unelma edelleen paras mahdollinen vai haluaisitko korjata sitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mikäli mieleesi tulee jotain kommentoitavaa kirjoitukseeni liittyen, niin sana on vapaa!